Acoperirea rădăcinilor albe. 5 metode prin care obții un look proaspăt și natural

Acoperirea rădăcinilor albe
Acoperirea rădăcinilor albe

Află din rândurile următoare cum poți să îți acoperi rădăcinile albe și descoperă care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont pentru a preveni acest proces.

Firele de păr albe sunt neplăcute, indiferent de vârsta la care apar. Apariția lor depinde de o serie de factori, printre care și geneticul. De aceea, de cele mai multe ori nu putem să prevenim apariția primelor fire de păr albe, în schimb, există soluții eficiente care să ne ajute să le mascăm.

Descoperă în continuarea articolului care sunt factorii care accelerează procesul de albire al părului și cum poți să acoperi rădăcinile albe.

Ce sunt rădăcinile albe și de ce apar

Ce sunt rădăcinile albe și de ce apar
Ce sunt rădăcinile albe și de ce apar[Sursa foto: freepik]

Culoarea naturală a părului depinde foarte mult de cantitatea de melanină din interiorul firului de păr. Această moleculă are ca scop pigmentarea podoabei capilare. Odată cu trecerea timpului, producția de melanină scade, iar astfel apar primele fire de păr albe. În general, albirea firelor de păr se face de la rădăcină, iar de aceea trebuie să avem foarte mare grijă de scalpul nostru.

Printre principalii factori care stau la baza apariției firelor de păr albe se numără moștenirea genetică a fiecăruia dintre noi. Astfel, există persoane care albesc chiar de la împlinirea vârstei de 30 de ani, iar alții, în schimb, observă primele fire de păr albe în jurul vârstei de 50 de ani.

Totodată, stilul de viață joacă și el un rol foarte important în procesul de albire a părului.

Astfel, o alimentație săracă în vitamine și minerale va accelera acest proces. De asemenea, există unele boli care pot duce la albirea părului, dar și unele medicamente care au în compoziția lor anumite substanțe ce afectează cantitatea de melanină din corp. Stresul este și el un factor care într-o primă etapă duce la căderea părului, iar ulterior acesta va crește alb.

Metode de acoperire a rădăcinilor albe

Citește și: Care este procesul de albire al părului

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Metode de acoperire a rădăcinilor albe
Metode de acoperire a rădăcinilor albe[Sursa foto: freepik]

Există anumite metode de acoperire a rădăcinilor albe, fără să apelăm la vopsele din comerț. Iată care sunt acestea:

Spray pentru rădăcini

În magazinele de specialitate există anumite produse care au ca scop acoperirea rădăcinilor albe, fără a folosi vopsele de păr. Spray-urile de păr reprezintă o soluție temporară pentru rădăcinile albe, efectul lor dispărând la prima spălare a părului.

Mascarea rădăcinilor cu produse de makeup

Unele produse de makeup pot fi folosite și pentru mascarea rădăcinilor albe. Puteți folosi rimeluri speciale pentru păr, care funcționează similar cu spray-urile pentru rădăcini.

De asemenea, în cazul în care părul dumneavoastră natural este închis la culoare, iar rădăcinile sunt albe, puteți folosi cu ușurință un rimel negru, obișnuit. Există de asemenea și rimel maro, care poate fi folosit pentru părul castaniu. Totodată, iluminatorul aplicat la rădăcini creează un efect de iluzie optică, iar firele de păr albe nu o să mai fie atât de evidentă. În cazul în care niciuna dintre aceste soluții nu vă mulțumește, puteți folosi un pleoape aplicat cu grijă pe rădăcini.
Efectul este de asemenea unul temporar.

Pudra de henna

Pudra de henna ajută la pigmentarea naturală a culorii, fiind o soluție blândă de colorare a rădăcinilor albe. Pentru a prepara această soluție trebuie să amestecați o cană de pudră de henna cu două căni de suc de lămâie.

Soluție cu cafea pentru rădăcinile albe

Cafeaua este un alt ingredient natural care poate fi folosit pentru a masca rădăcinile albe. Pentru a prepara această soluție aveți nevoie de o ceașcă de cafea și una de apă. După ce pudra de cafea s-a dizolvat complet, aplică amestecul pe păr. Lasă-l să acționeze timp de o oră, iar apoi clătește cu apă rece.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Soluție cu piper negru pentru rădăcini albe

Piperul negru este cunoscut pentru efectele pozitive pe care le are asupra părului. Pe lângă faptul că acesta lasă părul moale și hidratat, poate fi folosit și în procesul de acoperire al rădăcinilor albe. Amestecați 2 grame de piper negru și o cană de iaurt până când se formează o pastă. Aplicați-l la rădăcini și lăsați-l să acționeze timp de o oră, iar apoi clătiți cu apă rece.

Îngrijirea părului pentru a preveni apariția rădăcinilor albe

Citește și: Semne că părul tău este potențial nesănătos

Îngrijirea părului pentru a preveni apariția rădăcinilor albe
Îngrijirea părului pentru a preveni apariția rădăcinilor albe[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre apariția firelor de păr albe, stilul de viață este foarte important. De aceea, se recomandă să aveți o dietă bogată în vitamine și minerale, care să fortifice firul de păr. Totodată, părul are nevoie de o hidratare corespunzătoare. Folosiți uleiuri și serumuri de îngrijire cu vitamine, care pe lângă faptul că oferă părului un aspect sănătos, previn apariția firelor de păr albe.

Masajul scalpului este de asemenea un ritual de îngrijire a părului. Acesta încurajează fluxul sangvin și ajută la ameliorarea stresului.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum sa scapi de firele albe de par cu un ingredient simplu - Se incalzeste deasupra focului timp de 20 de secunde

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies