Tagliatellele cu creveți și pătrunjel se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tagliatelle cu
Rețetă de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel
Rețeta delicioasă de tagliatelle cu creveți și pătrunjel, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel este de 20 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Timp total – o ora
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
Rețeta de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel este pentru 2 persoane
Citește și: Tartă cu cremă de vanilie, vârfuri de bezea și fulgi de cocos deasupra. Un deliciu doar din priviri!
Ingrediente – Tagliatelle cu creveți și pătrunjel
- 250 g de tagliatelle proaspete
- 300 g de creveți, curățați și devenați
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, tocați fin
- 1 ardei iute roșu, tocat mărunt
- O jumătate de cană de vin alb
- Sucul de la o lămâie
- O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
- Sare și piper, după gust
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Tagliatelle cu creveți și pătrunjel
- Pregătiți tagliatellele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă sărată cu puțin ulei de măsline. După ce sunt fierte al dente, scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Lăsați-le deoparte.
- Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și ardeiul iute și căliți-le timp de aproximativ un minut, până devin aromate.
- Adăugați creveții în tigaie și gătiți-i timp de 2-3 minute, până devin roz și opaci. Asigurați-vă că îi amestecați constant pentru a se găti uniform.
- Turnați vinul alb în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 2-3 minute, astfel încât alcoolul să se evapore. Adăugați sucul de lămâie și pătrunjelul tocat și amestecați bine.
- Adăugați tagliatellele scurse în tigaie și amestecați-le cu sosul de creveți până sunt bine acoperite.
- Condimentați cu sare și piper, după gust, și continuați să amestecați timp de încă un minut, pentru a combina aromele.
- Scoateți tigaia de pe foc și serviți imediat tagliatellele cu creveți și pătrunjel. Puteți presăra puțin pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect și o aromă mai plăcute.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Sfaturi pentru rețeta de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel
- Pentru un gust intens, puteți adăuga o lingură de unt în sosul de creveți înainte de a adăuga tagliatellele. Asigurați-vă că nu gătiți creveții prea mult timp, pentru a nu deveni cauciucate. Aceștia ar trebui să fie moi și suculenți.
- Dacă preferați, puteți adăuga și alte legume precum ciuperci sau roșii cherry pentru a da o notă de prospețime și a îmbogăți preparatul.
- Dacă doriți o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui tagliatellele obișnuite cu variante integrale sau chiar cu fidea din legume, cum ar fi cea de dovleac sau de morcov.
- Puteți adăuga un vârf de cuțit de boia afumată sau de fulgi de ardei iute pentru a intensifica aromele și a aduce un ușor gust picant.
- Nu uitați să verificați și să ajustați asezonarea în funcție de preferințele voastre. Gustați sosul înainte de a adăuga paste și ajustați cantitatea de sare și piper după gust.
- Pentru un aspect mai atrăgător, puteți presăra puțin parmezan ras deasupra tagliatellelor înainte de a le servi.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cât de sănătoși sunt micii. O mâncare tradițională cu puternic impact asupra sănătății