Celebra Banana bread! Cu adevărat pufoasă și cu un gust intens de banane!

retete de gustare

Banana bread

Banana bread se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de banana bread.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă banana bread, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Banana bread

Rețeta delicioasă de banana bread, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Banana bread  este de 30 de minute

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de  Banana bread  este pentru 4 persoane

Citește și: Tort de ciocolată cu afine deasupra. Perfect pentru o reuniune de familie!

Ingrediente –  Banana bread

  • 3 banane foarte coapte, zdrobite
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr brun
  • 100 g unt, topit și răcit
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • O jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
  • O jumătate de linguriță sare
  • O jumătate de linguriță scorțișoară măcinată
  • 50 g nuci sau alune, mărunțite (opțional)

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

banana bread recipe
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Banana bread

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de chec, unsă și tapetată cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara.
  3. Într-un alt bol, amestecă zahărul brun și untul topit până obții o compoziție omogenă.
  4. Adaugă ouăle și extractul de vanilie în compoziția cu zahăr și unt, și amestecă bine.
  5. Adaugă bananele zdrobite și amestecă până se omogenizează.
  6. Toarnă compoziția cu banane peste ingredientele uscate și amestecă ușor până se încorporează toate ingredientele.
  7. Dacă dorești, adaugă nucile sau alunele mărunțite și amestecă ușor.
  8. Toarnă compoziția în tava de chec pregătită și nivelează suprafața.
  9. Coace banana bread-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau până când un băț introdus în mijlocul prăjiturii iese curat.
  10. Lasă banana bread-ul să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar și lasă-l să se răcească complet înainte de a-l tăia în felii.

banana bread ingredients
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Banana bread

  • Folosește banane foarte coapte, cu coaja închisă la culoare, pentru a obține un gust bogat și o textură moale a banana bread-ului.
  • Pentru o aromă intensă, adaugă puțină coajă de lămâie sau portocală rasă în compoziție.
  • Poți adăuga și alte ingrediente la alegere, cum ar fi ciocolată neagră mărunțită sau stafide pentru a-i oferi un plus de savoare.
  • Zdrobește bananele bine- Asigură-te că zdrobești bananele foarte bine, astfel încât să se amestece ușor în compoziție și să ofere o aromă intensă.
  • Folosește unt topit- Topirea untului înainte de a-l adăuga în compoziție ajută la obținerea unei texturi moi și pufoase a banana bread-ului.
  • Nu amesteca prea mult- Amestecă ingredientele doar până se încorporează, evitând amestecarea excesivă, pentru a nu obține o compoziție densă.
  • Adaugă textură și gust- Dacă îți place, poți adăuga nuci sau alune mărunțite în compoziție pentru a oferi o textură crocantă și un plus de savoare.
  • Lasă-l să se răcească- Este important să lași banana bread-ul să se răcească complet înainte de a-l tăia, astfel încât să obții felii curate și o textură mai stabilă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

banana bread reteta
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Citește și: Croissante cu cacao. Fragede și gustoase, dar și ușor de preparat!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tort de ciocolată cu afine deasupra. Perfect pentru o reuniune de familie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies