„Niște așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin.” Care a fost motivul decesului regretatului Aurelian Andreescu. Marele artist ar fi împlinit vârsta de 81 de ani

„Niște așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin.” Care a fost motivul decesului regretatului Aurelian Andreescu. Marele artist ar fi împlinit vârsta de 81 de ani
„Niște așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin.” Care a fost motivul decesului regretatului Aurelian Andreescu. Marele artist ar fi împlinit vârsta de 81 de ani

Aurelian Andreescu s-a stins din viață la vârsta de 44 de ani, după o carieră memorabilă în lumea artistică. Iată care a fost motivul decesului!

Aurelian Andreescu a trecut la cele veșnice la doar 44 de ani, lăsând în urma sa un gol imens atât în inimile membrilor familiei sale, cât și în cele ale oamenilor care l-au iubit și care au avut ocazia să îl cunoască. Acesta a dus o luptă grea cu ciroza hepatică.

Marele artist s-a stins din viață pe data de 22 iulie 1986, în urma unui infarct miocardic.

Aurelian Andreescu, la un an după ce a suferit o comă hepatică, aflat la mare, cu toate că nu avea voie să se expună la soare, a cedat invitației de a bea venite din partea unor admiratori.

Citește și: Brigitte Pastramă a trecut prin momente dificile de-a lungul vieții. Vedeta a avut parte de căsnicii eșuate, în urma cărora au rezultat cei doi copii pe care îi are

Aurelian Andreescu s-a luptat cu ciroza

Aurelian Andreeascu s-a numărat printre cei mai curtați interpreți de către compozitori în acea perioadă, reușind să domine scena încă din 1963, făcându-și debutul la Festivalul Național de muzică de la Mamaia

„Aurelian n-a luat nici un minut lecţii de canto. Singur a învăţat. Singur şi-a format un stil”, povestea soția artistului, decedată și ea, între timp.

Artistul a reușit să ascundă dramele care i-au marcat viața, chiar și lupta cu boala cumplită și obstacolele întâmpinate în carieră. Talentul lui desăvârșit a fost recunoscut atât în țară, cât și peste hotare, iar localurile în care cânta erau pline până la refuz. Însă, regimul comunist nu a apreciat cu adevărat valoarea lui artistică, iar Aurelian a fost supus unor cerințe aberante pentru a putea apărea pe micul ecran.

Ulterior, a fost interzis la televizor pentru că a refuzat să renunțe la trăsătura sa distinctivă, perciunii lungi, care îl consacraseră pe acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Acesta a avut și o hepatită netratată încă din copilărie, iar mai apoi s-a luptat cu ciroza hepatică, diagnosticată după 1980. După cinci ani, artistul a intrat într-o comă hepatică și a fost internat și tratat la Spitalul Militar, unde medicii i-au salvat viața, dar i-au impus anumite restricții.

Ce a pățit artistul, atunci când s-a dus în Eforie Nord

La un an după ce medicii îi avertizaseră să evite expunerea la soare și consumul de alcool, Aurelian Andreescu a călătorit la Eforie Nord. Astfel, în timp ce se afla într-un restaurant unde cânta Petre Geambașu, artistul a vrut să interpreteze câteva melodii. Din nefericire, unii fani i-au oferit vin și l-au convins să bea câteva pahare.

După ce a terminat de cântat, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, intrând în comă. În aceeași seară, Aurelian Andreescu a trecut la cele veșnice la spitalul din Constanța.

„Cu un an înainte de a muri, avusese o comă hepatică. Generalul Șuteu a fost cel care l-a tratat și l-a salvat de la operație. Una dintre recomandările doctorului a fost să evite Litoralul și, implicit, expunerea la soare.

În anul dispariției, adică în 1986, s-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța. În acea zi cumplită, menajera m-a trezit din somn, spunându-mi să vin urgent la telefon. Era Mirabela Dauer, care mi-a zis că Aurelian încetase din viață. La înmormântare mi s-a făcut rău și a trebuit să fiu scos afară din biserică. Portretul lui era pus pe catafalc, iar din stația de amplificare se auzeau melodiile „Copacul', „Oameni' sau „Tu ești prima vara mea'. La câteva zile după ceremonia funerară, m-am dus la mormânt și i-am plantat doi brăduți”,  a povestit Cornel Constantiniu.

Petre Geambașu, declarații despre moartea lui Aurelian Andreescu

În noaptea în care Aurelian Andreescu a încetat din viață, Petre Geambașu a fost printre ultimii care l-au întâlnit pe regretatul artist. Astfel, cântărețul a vrut să clarifice ceea ce s-a întâmplat în acea seară la Restaurantul Perla Mării din Eforie Nord, deoarece Călin Geambașu a precizat că tatăl său ar fi putut să-l salveze pe Aurelian Andreescu.

Citește și: Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

„Cu Aurelian Andreescu nu am avut vreme nici măcar să schimbăm câteva vorbe. În timpul desfășurării unei reprize de dans, de 45 minute, am observat de pe scenă intrarea în Grădina Perla Mării a lui Aurelian Andreescu, însoțit și sprijinit serios de un bărbat înalt. S-au așezat la o masă iar eu, după circa 10 minute, am trimis unul dintre membrii orchestrei (trompetistul), care nu avea de cântat în acel moment, ca să-l invite pe Aurelian Andreescu la scenă și să prezinte publicului una-două piese. Știam că este bolnav, că la Restaurantul Bulevard, din București, unde era colaborator, cânta șezând pe un scaun și că nu mai bea alcool de 6 luni. M-am așezat cu el pe treptele scenei în șezut, ca și când așa ar fi fost regia, și am cântat împreună două piese foarte cunoscute: „Blue Spanish Eyes’ și „I Just Called To Say I Love You’. Lumea a aplaudat, l-am sprijinit să se ridice, domnul cu care venise l-a preluat și s-au întors la masă. Au mai stat câteva minute, au făcut cu mâna gestul de „La revedere!’ și au plecat. Noi am mai cântat 2-3 melodii și am făcut pauză. Totul s-a petrecut pe parcursul unei reprize muzicale: „A sosit – a cântat -a plecat!”, a povestit Petre Geambașu.

Citește și: „Nu am discutat încă pe acest subiect.” Ce adevăr i-a ascuns Andreea Antonescu fiicei sale. Sienna nu știe nici în momentul actual

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

„În șase luni de zile eu cred că slăbești 30 de kilograme.” Mihaela Bilic a vorbit despre modalități de slăbire. Ce a declarat despre dieta săracului

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Alin Oprea, mesaj dur la adresa fostei soții, Larisa Uță: „Războiul dintre noi nu se va încheia”

Ce se află în frigiderul Giuliei Nahmany și care sunt alimentele pe care le include mereu în preparatele ei. “Important este să avem fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase.”

„Ai jignit-o în utimul hal!”. Antoni o face pe Criss să plângă iar Moldo explodează! Aflați ce acuzații își aduc concurenții în episodul de vineri, 18 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies