Spaghetele cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii
Rețeta delicioasă de spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii este pentru 4 persoane
Citește și: 3 metode simple pentru a-ți crește imunitatea
Ingrediente – Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 1 kg carne tocată de porc
- 150 g pesmet
- 4 ouă întregi
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare și piper după gust
- 100 g parmezan răzuit
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- 300 g ceapă albă
- 5 căței de usturoi
- 70 ml ulei de măsline
- 600 g pasta de roșii
- Sare și piper după gust
- 1 lingură de zahăr
- Câteva frunze de busuioc
- Opțional parmezan pentru servit
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4
Mod de preparare - Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii
- Tot ce trebuie sa facem pentru început, este sa preîncălzim cuptorul la 210 grade Celsius.
- Imediat apoi, curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm cat mai mărunt cu putință. Tot acum tocăm si pătrunjelul mărunt, iar carnea tocată o punem într-un vas peste care punem restul ingredientelor, ingrediente pe care le vom amesteca până se omogenizează.
- Cu carnea obținută, vom forma cam 40 de bucăți de chifteluțe, in funcție de preferințe si dimensiunea aleasa, pe care ulterior le vom pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru a le introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
- Pentru a pregăti sosul de roșii, este nevoie sa curățăm ceapa, usturoiul, pe care mai apoi le tocăm mărunt și le punem la călit în puțin uleiul de măsline cu puțină sare, la foc mic. Amestecam din când în când. Abia in momentul in care ceapa este înmuiată bine, adăugăm pasta de roșii, puțină apă, zaharul, sare, piper si fierbem pentru încă 5 minute, la foc mediu.
- In continuare, trebuie sa fierbem pastele așa cum este recomandarea de pe ambalaj.
- Intre timp, adăugăm chifteluțele în sosul de roșii, după ce s-au fiert, punem si spaghetele, frunzele de busuioc rupte și mai fierbem pentru încă un minut, apoi oprim focul, presarăm parmezanul și sunt gata de servit, alături de un piure sau orez.
Sfaturi pentru rețeta de Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii
- Ingredientele pentru sosul de roșii se pot trece prin blender de la început, nu după fierbere
- Astfel, se va păstra culoarea roșiilor autentica și nu se va îngălbeni, ceea ce nu ne dorim deloc.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cremwusti în aluat, rețetă delicioasă și ușor de făcut. Deliciul într-un înveliș!