Vrei să te muți cu partenerul? 5 sfaturi pe care trebuie să le știi înainte să faci acest pas

sfaturi mutare cu partenerul
Sfaturi mutare cu partenerul

Indiferent de vârstă sau de durata relației, mutarea împreună cu partenerul reprezintă un pas major în viața fiecăruia. Este recomandat să stai sub același acoperiș cu persoana iubită, înainte de căsătorie, pentru a verifica dacă totul este în regulă pentru voi.

 

Cu toate acestea, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont, în momentul în care te-ai decis ca persoana iubită să locuiască cu tine. De asemenea, acest pas trebuie foarte bine gândit înainte și nu este recomandat să forțezi decizia, dacă cealaltă persoană nu este încă pregătită sau nu își dorește.

Sfaturi pentru a face o mutare mai ușoară cu partenerul

cand te muti cu iubitul
Ce să faci când te muți cu iubitul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 lucruri interesante care îl fac dependent de tine

Cunoaște-ți partenerul bine

În primul rând, cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare, înainte să vă mutați împreună, este timpul. Concret, trebuie să treacă suficient timp pentru a îl cunoaște foarte bine pe celălalt, înainte de a trece la o etapă atât de importantă.

Dacă nu vă cunoașteți atât de bine, este posibil să apară discrepanțe mult prea mari ulterior.

Stabilirea limitelor

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Atunci când ești pregătit să te muți cu persoana iubită, este esențial să stabiliți de la început niște limite și niște așteptări.

De foarte multe ori, relațiile se destramă după mutarea împreună, dar se pot și îmbunătăți, dacă cei doi parteneri au o comunicare eficientă și se străduiesc împreună să facă lucrurile să meargă. În această situație intervine setarea unor limite. În momentul în care se ia decizia, este esențial ca fiecare să își stabilească niște limite, pe care celălalt trebuie să le respecte. Timpul petrecut în solitudine este și el important și nu trebuie neglijat.
O astfel de limită poate fi în cazul celor ce lucrează de acasă, să nu fie deranjați în timp ce au treabă.

mutarea impreuna
Cum să faci mutarea împreună o bucurie[Sursa foto: Freepik]

Un mare avantaj cu care vine mutatul împreună este economisirea. De multe ori, atunci când relația este stabilă, cei doi parteneri ajung oricum să locuiască în mare parte la locuința unuia dintre ei. De aceea, este mult mai eficient să plătiți doar o chirie și să stați în aceeași casă, în special dacă oricum petreceți foarte mult timp împreună.

Discutați despre tot ce implică această schimbare

Un alt sfat util pentru mutarea împreună este să aveți o discuție amplă despre mai multe subiecte. Spre exemplu, este important să stabiliți cum vă veți împărți cheltuielile, de când locuiți împreună. Unele persoane aleg să aibă banii la comun, în momentul când se mută în aceeași casă, însă nu este o regulă pentru fiecare cuplu. De asemenea, fiecare trebuie să își spună așteptările de la celălalt.

Împărțirea sarcinilor

Un alt aspect important este planificarea sarcinilor, astfel încât să nu existe discuții în contradictoriu sau diferențe prea mari de comportament.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Menține flacăra aprinsă

Se spune că atunci când un cuplu se mută împreună, apare monotonia și dispare pasiunea. Totuși, această idee poate fi demontată, dacă învățați să lucrați la acest aspect. Este important ca flacăra dintre voi să fie în continuare aprinsă, fără să uitați că sunteți iubiți, nu colegi de cameră. Spre exemplu, ar fi recomandat pentru doamne să aibă grijă de aspectul lor, chiar și atunci când sunt în casă.

Planificarea și adaptarea la viața în 2

dupa cat timp sa te muti cu iubitul
Sfaturi pentru atunci când te muți cu iubitul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Să cunoști sau să nu cunoști amanta? Luând în considerare implicațiile emoționale și consecințele în relație

Atunci când te muți cu partenerul tău, inevitabil îl cunoști mai bine, dar înveți mai multe și despre tine. Pentru a nu interveni certuri, este esențial să comunicați de fiecare dată când este nevoie, chiar și atunci când partenerul are un comportament deficitar. Este important să împarți sarcinile din casă cu persoana iubită. Dacă unuia dintre voi îi place să gătească, celălalt se poate ocupa de curățenie. Echilibrul va aduce întotdeauna armonie în casă! De asemenea, un factor foarte important este spațiul personal. Este complet greșit să crezi că dacă persoana iubită locuiește alături de tine, îi poți acapara în întregime viața privată.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

De ce nu e bine să stai cu socrii. Care este secretul pentru a face față unor socrii dificili

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies