Alimente care încetinesc îmbătrânirea. Cum să îți întârzii procesul de îmbătrânire prin alimentație echilibrată

alimente care incetinesc imbatranirea
Alimente care încetinesc îmbătrânirea

Toate persoanele își doresc să rămână tinere cât mai mult timp. Acest lucru chiar este posibil, dacă urmăm un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corectă și mișcare multă.

 

Există alimente minune, foarte benefice, care ne ajută să ajungem cât mai greu la riduri și bătrânețe. În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele care încetinesc îmbătrânirea, explicând și rolul acestora pentru organismul nostru.

Cât de importantă este alimentația?

Chiar dacă am avut un stil de viață haotic până la o vârstă mai înaintată, nu este niciodată prea târziu pentru a ne schimba ritmul vieții.

„Sunt persoane care până la vârsta de 30 de ani, dacă au un stil de viață mai dezordonat, când își fac ordine în viață și încep să mănânce ce trebuie, încep să introducă sportul în activitatea zilnică, încep să arate mai bine decât arătau în urmă cu 10-15 ani.”, a declarat specialistul.

Verdețurile

anti imbatranire fructe
Care sunt alimentele ce încetinesc îmbătrânirea[Sursa foto: Freepik]

Verdele simbolizează sănătate și prospețime în alimentație.

Este extrem de indicat să mâncăm cât mai multe salate, de diverse tipuri, fie că vorbim de salată verde, baby spanac, rucola sau alte tipuri.

„Acestea conțin foarte multă clorofilă, care ne ajută la detoxifierea organismului, ne ajută să eliminăm toxinele. Au și luteină, care este foarte importantă, tocmai pentru că reduce aspectul ridurilor și ajută tenul să întinerească.”, a explicat nutriționistul.

Carnea are și ea un rol benefic în organism, însă este indicat să fie întotdeauna asociată cu o salată sau un mix de verdețuri, pentru a aduce un echilibru în alimentație.

„Atunci când adăugăm proteină animală, cum este carnea, ar trebui să adăugăm la masa respectivă, și o mână de verdețuri, deoarece enzimele din acestea facilitează digestia proteinelor.”, a specificat Mario Popescu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Avocado

Acest aliment are o mulțime de beneficii și poate fi introdus în diverse tipuri de mâncăruri. Avocado poate fi consumat dimineața, alături de un ou și o felie de pâine, sau chiar poate fi introdus în diverse salate.

„Avocado este o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase pentru organism. De asemenea este o sursă de luteină și zeaxantină și ne ajută pentru reducerea ridurilor, pentru un aspect de ten tânăr, pentru imunitatea organismului, producția de colagen.”

, a declarat specialstul în nutriție.

Rodia

alimente anti imbatranire naturale
Alimentele naturale ce te vor ajuta să te menții tânără![Sursa foto: Freepik]

Citește și: Idei sănătoase pentru pachețelul copilului. Cum îi implici pe cei mici atunci când pregătești

Beneficiile rodiei sunt extraordinare, deoare are cea mai mare cantitate de oxidanți și un mare aport de vitamina C.

Lintea neagră

În primul rând, lintea se fierbe, iar apoi poate fi combinată fie într-o salată, fie în diverse mâncăruri.

La fel ca și lintea neagră, și cea albă sau roșie sunt foarte sănătoase.

„Conține antocianine, care favorizează producerea de colagen și sunt considerate antioxidanți antiîmbătrânirea. Are surse de fibre, de proteine de calitate superioară, vitamine, minerale.”, a precizat nutriționistul.

Nuci

Nucile au o cantitate mare de omega 3 și de acizi grași, care ne ajută să reducem inflamația din corp.

Totuși, trebuie să fim atenți la cantitate, deoarece dispun de multe calorii. Nucile de Brazilia sunt recomandate de specialiști, datorită faptului că sunt o sursă mare de seleniu, care ajută la funcționarea glandei tiroide.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Afine

Afinele sunt recomandate datorită antocianinelor și a vitaminei C. Aceste fructe pot fi consumate ca snack, în smoothie-uri sau chiar în salate.

Somon

alimente anti aging
Alimente anti aging[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Forma corpului dictează alimentația! Ce alimente trebuie să mâncăm?

Atât afumat, cât și făcut în cuptor sau pe grătar, somonul reprezintă o variantă sănătoasă și sățioasă, pentru o masă bogată în beneficii.

„Odată cu înaintarea în vârstă, masa musculară începe să aibă de suferit. De aceea, ea trebuie să fie susținută de o dietă bogată în proteină de calitate. Somonul, pe lângă faptul că are proteină de calitate în compoziție, vine la pachet și cu acizi grași omega 3.”, a explicat Mario Popescu.

Oțetul de mere

Specialistul a declarat că o linguriță de oțet de mere, adăugată în salate, ne ajută să ne normalizăm glicemia.

Uleiul de măsline

Se recomandă să consumăm ulei de măsline, în detrimentul celui de floarea soarelui, deoarece dispune de omega 3, care ajută la reducerea inflamației din corp.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

3 alimente la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești rapid

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies