Baclavaua este un desert foarte consumat la noi în țară. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a se coace?
Aflați din rândurile următoare la ce temperatură se poate coace baclavaua mai
La ce temperatură se coace baclavaua
Atunci când vine vorba despre o baclava crocantă și aromată care este preparată la cuptor, se pare că temperatura potrivită pentru a o coace este de 180 °C.
Citește și: Tocană de fasole. Un gust sățios și plin de savoare!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de baclavaua crocantă și aromată la cuptor
Timpul de pregătire pentru această rețetă de baclava crocantă și aromată la cuptor este de 30 de minute
Timp de preparare - 50 de minute
Timp total - o oră și 20 de minute
Rețeta de baclava crocantă și aromată la cuptor este pentru 6 persoane
Ingrediente – baclava crocantă și aromată la cuptor
- 500 g de miez de nucă măcinată
ingrediente pentru foi
- 3 ouă
- 130 g de iaurt
- 130 ml de lapte
- 130 ml de ulei
- o linguriță de oțet
- un pliculeț de praf de copt
- 1/2 de linguriță de sare
- 800 g de făină+ 4 cești
- 2 cești de amidon
ingrediente pentru sirop
- 1 kg de zahăr
- 800 ml de apă
- 3 linguri de zeamă de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare - ba clava crocantă și aromată la cuptor
- În primul și în primul rând ne vom ocupa de prepararea foilor pentru baclava a noastră crocantă. Așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca 3 ouă, la temperatura camerei, alături de 130 g de iaurt, 130 ml de lapte, toate la temperatura camerei, dar și 130 g de ulei, o linguriță de oțet, în pliculețe de praf de copt, 1/2 de linguriță de sare, 800 g de făină, și 2 cești de amidon. Toate aceste ingrediente se amestecă bine împreună pentru a forma o cocă elastică. Coca se va lăsa deoparte în bolul de dimensiuni mai mari timp de aproximativ 20 de minute.
- În continuare după acest interval de 20 de minute aluatul se va împărții în forme egale.
- Separat vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite în care vom pune cele 2 cești de făină pe care le vom folosi pentru a întinde foile de baclava. Dintre cele 4 forme pregătite vom întinde 2 foi subțiri, pe care ulterior le vom stropi cu ulei. Imediat apoi, din cele 2 foi suprapuse, în forma un pătrat. Stratul respectiv se va tăia în 4 părți egale, iar pe fiecare bucată obținută vom presăra nucile, iar apoi vom pune și baclavaua suprapusă.
- Baclavaua rezultată se pune într-o tavă de cuptor, care se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute.
- În acest interval de timp vom pregăti și siropul pentru baclavaua noastră. Așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 1 kg de zahăr alături de o 800 ml de apă și 3 linguri de zeamă de lămâie. Aceste ingrediente se amestecă bine și așteptăm ca baclavaua noastră să fie gata.
- După acest interval de timp scoatem tava cu baclavaua de la cuptor și o lăsăm puțin să se răcească dar nu foarte mult pentru că trebuie să punem siropul deasupra. Odată așezat și siropul putem decora baclavaua noastră cu câteva bucățele de nuci iar rețeta este gata de servit!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Alimente pentru memorie. Investește în sănătatea mintală și descoperă alimentația inteligentă!