Ce cantitate de hrană trebuie să mănânce un câine, în funcție de greutate

Ce cantitate de hrană trebuie să mănânce un câine, în funcție de greutate
Ce cantitate de hrană trebuie să mănânce un câine, în funcție de greutate

Secretul unei vieți cât mai lungi pentru câinele tău constă în crearea unei alimentații echilibrate, compusă din hrană de calitate, oferită într-o cantitate optimă. Măsurarea atentă a porțiilor este esențială pentru a preveni supraponderabilitatea și apariția unor probleme grave de sănătate.

Însă, nu există o cantitate standard pe care să o oferi animalului tău, ci va trebui să ții cont, în primul rând, de greutatea sa corporală. Învață cum să stabilești cantitatea optimă de hrană în funcție de câțiva factori importanți. 

Factori care influențează cantitatea de hrană necesară câinilor 

Greutatea este, desigur, un factori important, în funcție de care poți decide cât de multă hrană este necesară pentru cățelul tău. Însă, ea nu este suficientă. Va trebui să ții cont și de alți factori, a căror înțelegere te va ajuta să creezi o dietă echilibrată și sănătoasă pentru animalul tău de companie.  Vârsta este unul dintre factorii cheie. Câinele are nevoi nutriționale diferite în fiecare etapă de dezvoltare. Bineînțeles, și mărimea porțiilor va varia. De exemplu, puii de câine au nevoie de anumiți nutrienți care să susțină creșterea și să ajute la dezvoltarea sistemului imunitar. Odată ajuns la o vârstă mai înaintată, nevoile nutriționale ale câinelui se modifică din nou, deoarece nivelul de activitate scade.  Având în vedere că a fost deja menționat, putem specifica faptul că nivelul de activitate fizică este important la toate vârstele. Anumiți câini sunt foarte activi, în timp ce alții tind să fie mai sedentari. Așadar, cei activi pot primi o cantitate mai mare, deoarece aceștia consumă mai multă energie, deci au nevoie de un aport caloric mai ridicat.  Talia și rasa sunt alți factori importanți, pe care nu ar trebui să îi neglijezi. Câinii de talie mare au o greutate mai mare deci, automat, vor avea nevoie de mai multă hrană decât un câine de talie mică. Dacă ai un câine de rasă gigant, poți alege de aici un pachet economic Royal Canin Maxi Adult, 2x15kg, pentru mese delicioase și sănătoase. 

Cum calculezi de câtă hrană are nevoie câinele tău? 

Pentru a calcula cantitatea de hrană de care are nevoie câinele tău, există o formulă simplă care se bazează pe greutatea sa. Formula este următoarea: greutatea în kilograme x 30 + 70 = numărul de calorii necesar zilnic. De exemplu, un câine de 20 de kilograme ar avea nevoie de aproximativ 670 de calorii pe zi.  

Pentru a ști exact câtă hrană să-i oferi la fiecare masă pentru a îndeplini necesarul caloric, verifică ambalajul hranei și informațiile nutriționale. Alege hrană umedă și hrană uscată pentru câini care să conțină ingrediente de calitate, ce ajută la menținerea unui organism sănătos. 

Când sunt necesare ajustări ale cantității de hrană? 

Uneori, aceste cantități au nevoie de o ajustare, în funcție de anumite situații speciale. Câinii mai activi pot primi puțin mai multă hrană, în timp ce câinii supraponderali vor avea nevoie de anumite ajustări. În principiu, poți rezolva aceste probleme alegând sortimente speciale de hrană, destinate acestor nevoi. Cățelușele gestante sau care alăptează au nevoie de un aport mult mai mare de nutrienți, așa că ar trebui dublată cantitatea de hrană. 

Puii au nevoie de o cantitate mai mare, însă aceeași formulă pe care o oferi adulților nu va avea același efect. De aceea, este foarte important să alegi hrana junior și, astfel, nu vei mai avea dificultăți de măsurare. Ar fi recomandat să optezi pentru o formulă potrivită și pentru talia puiului. De exemplu, pentru puii de câine de talie mare sau gigant, se va potrivi un pachet economic Royal Canin Giant Puppy, 2x15kg.  Asigurarea unei cantități adecvate de hrană pentru câini în funcție de greutate este esențială pentru menținerea sănătății și stării de bine a animalului. Ținând cont de factorii care influențează necesarul caloric și ajustând porțiile de hrană în funcție de nevoile specifice ale câinelui, vei contribui la prevenirea obezității și a altor probleme de sănătate. 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies