TOP 5 meserii creative ce pot fi învățate cu ușurință

TOP 5 meserii creative ce pot fi învățate cu ușurință
TOP 5 meserii creative ce pot fi învățate cu ușurință

În ziua de astăzi, evoluția tehnologică oferă din ce în ce mai multe joburi, care pe lângă partea tehnică pe care o au, oferă și oportunitatea celor care le practică să fie cât se poate de creativi, într-o eră în care orice este posibil.

Mai mult, la momentul actual nu mai este necesar să faci studii într-un anumit domeniu pentru a profesa, ci poți participa la câteva traininguri și workshopuri, iar mai apoi să înveți meserie de la cei mai experimentați.

Iată cele mai creative meserii ce le poți învăța cu ușurință:

1. Social media manager

 

Prezența în online a devenit un element obligatoriu atunci când vorbim despre afaceri, indiferent de cât de mic este businessul. De aceea, din ce în ce mai mult e nevoie de social media manageri care să se ocupe de paginile de business ale brandurilor. Rolul acestora este acela de a posta conținut pe diverse platforme, de a crea strategii media, dar și de a construi și de-a interacționa cu comunitatea creată în jurul afacerii. Dacă ești mereu la curent cu noile trenduri din social media, un astfel de job s-ar putea să ți se potrivească perfect. 

 

2. Fotografie și editing foto

 

A fi fotograf nu este o treabă tocmai ușoară, însă cu siguranță este o meserie care poate fi învățată, dacă depui ceva efort. Poți deveni fotograf de evenimente, precum nunți, botezuri sau petreceri private, sau poți alege să fii fotograf de produs, ajutând persoanele din industria publicității să promoveze cât mai bine brandurile. 

 

3. Model de videochat 

 

Videochatul este una dintre industriile cele mai profitabile la momentul actual, care îți poate oferi un job stabil, dar și flexibilitatea de care ai nevoie. Mai mult, a fi model într-un studio de videochat, cum ar fi Gloria-Agency.ro, presupune să fii creativ, să faci mereu research pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și pentru a te promova. 

 

4. Creator de conținut 

 

Dacă îți place să apari în fața camerei și ai mereu idei despre cum poți face o fotografie sau un video, atunci poți încerca să fii creator de conținut pentru diverse branduri. Pentru a deveni din ce în ce mai bun în această meserie este nevoie să urmărești cât mai multe persoane ce fac deja acest lucru, să te inspiri de la ele și să dai frâu liber creativității. 

 

5. Makeup artist 

 

Chiar dacă această meserie era una cunoscută de mult timp, era digitală a deschis tot mai multe uși pentru cei care o practicau. Mai mult decât machiajul de la evenimente, acum ca make up artist poți lucra pentru diferite publicații sau chiar pentru diferiți creatori de conținut. Astfel, dacă îți dorești o carieră în acest domeniul e nevoie să faci unele cursuri de pregătire, dar și să practici cât mai mult, tocmai pentru a exersa și pentru a-ți crea un stil al tău. 

 

Există numeroase meserii creative pe care le poți practica și, cu siguranță, cu timpul vor apărea și altele. Important este ca ție să-ți facă plăcere să faci ceea ce alegi și să nu te oprești niciodată din a învăța. 

 

Sursa foto: pexels.com

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies