Echilibrul emoțional e important. 5 sfaturi pentru menținerea stării de bine

5 sfaturi pentru menținerea stării de bine
5 sfaturi pentru menținerea stării de bine

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a-ți menține echilibrul emoțional.

Trăim în secolul vitezei, unde tehnologia este la cel mai înalt nivel de până acum, iar acest lucru vine la pachet, pe lângă o serie de beneficii, cu numeroase dezavantaje care au efect nefavorabil asupra sănătății noastre emoționale. Mulți dintre noi avem tendința de a ne adânci în probleme, în muncă și uităm adesea  să ne bucurăm de tot ceea ce ne înconjoară. De aceea, trăim o viață plină de stres, de lucruri mărunte, care au un impact considerabil asupra sănătății noastre emoționale.

În aceste situații este foarte important să învățăm să gestionăm toate problemele cu care ne confruntăm de-a lungul vieții și să încercăm pe cât posibil să ne menținem într-un echilibru emoțional. Deoarece totul pornește de la creier, acest echilibru emoțional este principalul pilon în menținerea unui întreg echilibru în corpul nostru, influențând astfel fiecare aspect al vieții. Descoperă în rândurile următoare câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta să-ți păstrezi echilibrul emoțional, dar și trucuri utile pentru obținerea unei stări de bine.

Sfaturi pentru menținerea echilibrului emoțional

5 sfaturi pentru menținerea stării de bine
5 sfaturi pentru menținerea stării de bine[Sursa foto: freepik]

Concentrează-te pe prezent

Probabil că fiecare dintre noi a auzit măcar odată în viață faptul că nu ar mai trebui să se gândească la trecut, ci să trăiască prezentul. Ei bine, acesta este poate cel mai important sfat în asigurarea unui echilibru emoțional. De fapt, noi toți trebuie să înțelegem că nu mai putem schimba cu nimic trecut, însă viitorul poate fi cu adevărat influențat de acțiunile pe care le desfășurăm în prezent.

De aceea, trebuie să încercăm pe cât posibil să lăsăm trecutul în spate, acolo unde îi este și locul și să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă prezentul, gândind cu optimism pentru viitor.

Adoptă un stil de viață sănătos

Citește și: Cele mai bune sfaturi de viață pentru a trăi mai sănătos și mai fericit

5 sfaturi pentru menținerea stării de bine
5 sfaturi pentru menținerea stării de bine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Întreg organismul nostru este influențat de acțiunile pe care noi le desfășurăm asupra sa. De aceea, este foarte important ca noi să-i oferim lui toate lucrurile de care el are nevoie astfel încât să fim într-un confort și echilibru emoțional. Alimentația, odihna, activitatea fizică sunt factori esențiali care influențează într-o măsură semnificativă sănătatea ta emoțională.

De aceea, atunci când nu ești suficient de odihnit, te simți stresat, iar corpul tău nu funcționează la parametrii normali, automat sănătatea ta emoțională este la pământ. Dacă tu îi oferi corpului tău tot ceea ce are nevoie astfel încât să se dezvolte în parametrii normali, atunci cu siguranță că la rândul său îți va oferit confortul emoțional de care ai nevoie.

Renunță la persoanele toxice din viața ta

Fiecare dintre noi am avut sau poate încă avem în viața noastră anumite persoane care nu ne aduc niciun beneficiu și care, mai mult decât atât, ne afectează din punct de vedere emoțional. Ei bine, poate că ar fi momentul să nu de mai dai voie acestor persoane să te afecteze eliminându-le din viața ta. Scapă de aceste persoane toxice și găsește alte persoane alături de care te simți bine, îți oferă o stare de bine și te ajută să te dezvolți.

Discută despre emoțiile tale

Primul pas pe care trebuie să îl faci dacă vrei să scapi de emoțiile negative este să le conștientizezi. Trebuie să fii conștientă că ele există și să te pot influența. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă să discuți despre ceea ce simți și să-ți verbalizezi emoțiile. Acest proces te poate ajuta în vederea obținerii unui echilibru emoțional.

Bucură-te de micile plăceri ale vieții

5 sfaturi pentru menținerea stării de bine
5 sfaturi pentru menținerea stării de bine[Sursa foto: freepik]

Toată lumea are anumite lucruri sau persoane care chiar contează. Toate acestea ne fac fericiți și ne oferă o stare de bine. Pentru a te afla într-un echilibru emoțional este foarte important să conștientizezi care sunt lucrurile ce te fac fericit și să te înconjori de acestea, să te bucuri de lucrurile mărunte care pentru unii ar putea părea neînsemnate, dar care pentru tine contează atât de mult.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Alte trucuri pentru o stare de bine

Citește și: Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală. 5 sfaturi care te vor ajuta să rămâi conectat la tine

Trucuri pentru o stare de bine
Trucuri pentru o stare de bine[Sursa foto: freepik]

Atunci când te simți cuprins de gândurile negative și vrei să scapi de acestea, încearcă să te așezi, să respiri adânc și să închizi ochii. Tehnica aceasta de a te concentra pe respirație poate să fie foarte utilă, fiind recomandată în sesiunile de mindfulness. Trebuie să te concentrezi pe modul în care aerul se mișcă în interiorul și în afara corpului tău, iar astfel vei simți cum gândurile negative vor dispărea și vei intra într-o stare de bine.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

De ce e important să ai timp personal, chiar și atunci când te afli într-o relație de cuplu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies