Unde își pot verifica româncele vechimea în muncă. Totul se poate face online

Unde își pot verifica româncele vechimea în muncă. Totul se poate face online
Unde își pot verifica româncele vechimea în muncă. Totul se poate face online

Persoanele din România care doresc să afle câți ani de vechime au acumulat în timpul activității lor profesionale și cât mai au până la pensionare pot verifica aceste informații online.

Casa Națională de Pensii Publice a creat o platformă online prin care angajații pot accesa informații despre perioada de vechime în muncă și să verifice dacă angajatorul lor a plătit contribuțiile sociale corespunzătoare.

Citește și: Veste importantă pentru femei! Ce lege a fost sugerată, în privința pensiilor

Unde își pot verifica româncele vechimea în muncă

Prin intermediul unei platforme dezvoltate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), angajații au acces la servicii online prin care pot obține informații despre situația lor personală. Această platformă le permite să-și verifice vechimea în muncă, permițându-le astfel să determine data estimată la care vor putea beneficia de pensie. Pe lângă acest aspect, prin intermediul acestei platforme, salariații pot fi la curent cu informațiile referitoare la contribuțiile plătite de angajatori.

Pentru a realiza acest lucru, persoanele interesate trebuie să înregistreze un cont de utilizator pe un site special al CNPP, permițându-le astfel să verifice în mod rapid orice informație legată de pensie.

Pentru a crea un cont și a avea acces la informații, utilizatorul trebuie să urmeze câțiva pași simpli. În primul rând, solicitantul trebuie să se autentifice în contul de utilizator, iar acest lucru poate fi realizat accesând butonul "Autentificare" din colțul din dreapta sus al site-ului www.cnpp.ro.

După accesare, se va deschide o pagină în care solicitantul trebuie să introducă adresa de email și să-și seteze o parolă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum poți avea acces la informațiile despre vechimea în muncă

După autentificarea în cont, utilizatorul va fi solicitat să completeze datele personale prin accesarea unui meniu disponibil în partea stângă a secțiunii.

Prin selectarea opțiunii "Datele mele din sistemul public de pensii" din meniu, utilizatorul poate alege să obțină un document care conține stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001 sau un document care conține stagiile anuale de cotizare.

O distincție importantă este că în primul fișier disponibil utilizatorului se pot observa detaliile privind vechimea sa în muncă, raportate lunar (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatori care au contribuit pentru beneficiar, totalul vechimii în muncă acumulată), începând cu luna aprilie 2001 și până în prezent.

În situația în care utilizatorul optează pentru a doua opțiune, acesta va avea acces doar la situația anuală, care nu furnizează informații detaliate pe lună. Pentru cei interesați să afle date referitoare la perioada de cotizare anterioară lunii aprilie 2001, trebuie să acceseze meniul care conține opțiunea "Informații din carnetul de muncă". De acolo, ei vor trebui să solicite generarea unui raport actualizat utilizând butonul "Generează raport actualizat".

Solicitările de informații sunt procesate rapid, iar rezultatele sunt disponibile în câteva minute sub forma unui raport, care poate fi accesat în contul de pe site. Utilizatorul are opțiunea de a descărca raportul și, conform ziareonline.ro, poate chiar să îl printeze dacă dorește să dețină o copie fizică pe hârtie.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citește și: Ce se va întâmpla cu femeile care se vor pensiona în următorii zece ani. Anunț de ultim moment pentru femei!

 

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

„E aici!” Theo Rose este în culmea fericirii, după ce a devenit mamă. Artista a oferit primele declarații despre sarcină

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies