Tortul red velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort red velvet.
Rețetă de tort red velvet
Rețeta delicioasă de tort red velvet absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort red velvet este de o oră și 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta de tort red velvet este pentru 6 persoane
Citește și: Sarmale turcești în foi de viță. Tradiționale și nemaipomenit de gustoase!
Ingrediente – tort red velvet
- 400 g de zahăr tos
- 150 g de unt, moale
- 4 o întregi
- 300 ml de lapte bătut
- 1/2 de linguriță de colorant roșu gel
- 3 linguri de pudră de cacao
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- o linguriță de oțet alb
- o linguriță de bicarbonat
- o esență de vanilie
- 600 g de mascarpone
- 400 mililitri de smântână dulce
- 150 g de zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare – tort red velvet
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de tort, este să începem prin a luam un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga untul, la temperatura camerei, pe care îl vom mixa timp de aproximativ 10 minute cu zahărul tos, la viteză mare, până când vom obține o spumă.
- În continuare, tot în acest amestec vom începe să adăugăm și jumătate din cantitatea de făină rămasă, pe care o vom cerne separat, alături de pudra de cacao și praful de copt. Amestecam bine de tot, iar apoi adăugăm și laptele bătut, colorantul alimentar roșu gel, dar și esența de vanilie. Continuăm să amestecăm toate ingredientele adăugate, iar la final vom adăuga peste acestea și restul de făină și pudră de cacao cernute. Ulterior, a venit timpul să adăugăm și bicarbonatul pe care îl vom stinge separat cu oțet, și vom amesteca bine de tot ingredientele.
- Toată această compoziție este nevoie să fie distribuită în mod egal, în 3 tăvi rotunde de tort, dimensiunea constând în funcție de preferințe, iar cu ajutorul unei spatule vom începe să nivelăm fiecare blat în parte. Tăvile se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute, pe grătarul din mijloc al cuptorului.
- După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, le vom lăsa să se răcească ci ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca mascarpone, la temperatura camerei, cu smântâna dulce pentru frișcă, bine de tot. Abia apoi adăugăm și zahărul pudră, până când vom obține o spumă iar zahărul se va dizolva complet. Ulterior vom adăuga și frișca bătută pe care o vom amesteca, de asemenea, până când vom obține o cremă cât mai omogenă cu putință, iar ulterior o vom pune la frigider.
- Bineînțeles că atunci când vine vorba despre asamblare, vom începe prin a așeza un strat de blat de tort, urmat de un strat de cremă, ori ulterior un alt strat de blat, un alt strat de cremă, iar nu în ultimul rând, un alt strat de blat, dar și un ultim strat de cremă, totul fiind decorat și cu câteva căpșune proaspete, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pizza margherita cu șuncă. Crusta crocantă te va face să mai vrei!