Află din rândurile următoare care este rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, care de-a lungul timpului a ajuns în atenția publicului datorită talentului său culinar, dar și a felului său de a fi.
Astfel, cheful și-a propus să le ofere fanilor săi, în semn de recunoștință pentru susținerea pe care i-au acordat-o de-a lungul timpului, o serie de sfaturi și rețete prin intermediul cărora să prepare cele mai gustoase preparate.
Sorin Bontea postează adesea pe canalul său de YouTube diferite rețete cu preparate delicioase, ușor de făcut, oferindu-le urmăritorilor săi din mediul online diferite sfaturi și trucuri pe care le-a acumulat de-a lungul anilor petrecuți în bucătărie.
De data aceasta, Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de ciulama de ciuperci. Vedeta a postat un video prin intermediul cărora explică urmăritorilor său cum pregătește, rapid, pas cu pas, o rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci.
Rețetă de ciulama de ciuperci
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru a prepara rețeta de ciulama de ciuperci avem nevoie de următoarele ingrediente:
- ceapă
- țelină
- morcov
- păstârnac
- ardei gras
- ciuperci
- sare
- 8 linguri de făină
Mod de preparare:
Citește și: Rețetă de supă de ceapă. Secretul chefului Florin Dumitrescu pentru acest preparat
Sorin Bontea a dezvăluit, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Prima oară, pun 10 linguri de ulei, îl las să se încingă, după care adaug făina. Cel mai important este să nu facem cocoloașe în ciulama și o să vă arăt cum. Am pus cele 8 linguri de făină, iar focul trebuie să fie mic. Acum, o să pun foarte puțină supă (n.r
Ideea este așa, încercați să găsiți cele mai albe ciuperci, dacă sunt maro, va ieși ciulamaua mai închisă, gri. Nu înseamnă că nu e bună, dar ca și aspect. Dacă sunt mari, le tai în patru, dacă nu, jumătate. Am folosit trei tipuri de ciuperci, pentru gust și le adaug în sos. Las oala să fiarbă 30 de minute liniștit.
Ciulamaua este gata, pun și niște mărar pentru decor, niște ulei de măsline deasupra și e gata. Arată foarte bine și este foarte bună .”, a dezvăluit Sorin Bontea, pe Youtube.