„Un dansator profesionist trebuie să aibă ureche muzicală, memorie bună, motricitate.” Cornel Păsat a avut episoade de depresie. Ce i-a declanșat această afecțiune?

„Un dansator profesionist trebuie să aibă ureche muzicală, memorie bună, motricitate.” Cornel Păsat a avut episoade de depresie. Ce i-a declanșat această afecțiune?
„Un dansator profesionist trebuie să aibă ureche muzicală, memorie bună, motricitate.” Cornel Păsat a avut episoade de depresie. Ce i-a declanșat această afecțiune?

Cornel Păsat s-a confruntat cu depresie și disperare, în urma primului său accident grav pe scenă. Incidentul a avut loc din cauza unui ulei scurs de la o mașină de fum, care l-a determinat pe cunoscutul coregraf să alunece și să-și rupă genunchiul.

Această situație a adus cu sine luni de suferință și disperare, iar rezultatul a fost necesitatea unei proteze din titan.

Citește și: Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"

Cornel Păsat, adevăruri pe care nu le-a spus vreodată

În cadrul unui interviu, Cornel Păsat, liderul trupei Flamingo Boys, a rememorat cele mai dificile momente din viața sa. El a trecut prin experiențe dureroase, cum ar fi ruptura de genunchi, artroza de gradul 4 și rupturi ale meniscului, care i-au cauzat suferință intensă.

A trecut printr-o perioadă de depresie, dar a avut curajul să caute ajutorul unui psiholog. Cornel Păsat a dezvăluit că nu a renunțat la dans și nu are planuri de retragere în viitorul apropiat.

Cornel Păsat a spus că un dansator profesionist trebuie să posede mai multe abilități și calități. Acestea includ o ureche muzicală dezvoltată, o memorie bună și o bună coordonare motrică.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De asemenea, trebuie să aibă cunoștințe vaste despre diferite stiluri de dans, de la breakdance la hip-hop.

„Un dansator profesionist trebuie să aibă ureche muzicală, memorie bună, motricitate. Trebuie să cunoască multe stiluri de dans, de la breack dance la hip hop. Și cel mai important este, ca în orice meserie, să o facă din pasiune și cu multă autodisciplină. Dorința de a excela pe scenă vine în urma multelor ore de studiu La noi se fac minim 4 ore de muncă pe zi.

Apar și încercări grele, accidentări ușoare, întinderi și crampe până la rupturi de ligament și artroze de gradul 4. Eu, de exemplu, am o proteză de titan la genunchi. Sau apar probleme la coloana vertebrală, cervicală care vin în urmă unor neatenții sau de la partener, când faci o priză cu un grad mare de risc”,
a spus Cornel Pasat pentru Fanatik.

Dansatorul a fost întrebat dacă își aduce aminte de un moment de neuitat de pe scenă, iar acesta a mărturisit că atunci când și-a rupt piciorul și toți oamenii din public râdeau, deoarece

credeau că așa este coregrafia.

Pentru el acesta va rămâne un moment de neuitat, mai ales că a fost supus și unor intervenții chirurgicale, la scurt timp după.

„Momentul când mi-am rupt genunchiul și toată lumea râdea crezând că așa este coregrafia. Ideea este că m-am ridicat până la urmă, pentru că aveam de dansat rock’n’roll. Și când l-am pus jos, piciorul s-a dus în față, de rupt ce era.

M-am speriat și au urmat operațiile, cârjele, depresiile. Atunci am crezut că s-a terminat cariera mea de dansator. Apoi am avut glezna ruptă, meniscurile și artroză de gradul 4. Nu e ușoară viața de dansator. Cariera asta se termină destul de repede. Eu sunt o excepție pentru că mulți de retrag pe la 30 de ani, noi ieșim la pensie pe la 45 de ani maxim”, a mai spus el.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ce s-a întâmplat când și-a rupt genunchiul

Dansatorul a povestit despre un incident neplăcut care a avut loc pe scenă. În timpul unui spectacol, a alunecat pe o pată de ulei provenită de la o mașină de fum și și-a rupt complet genunchiul. Această accidentare i-a provocat o mare durere și a dus la prima sa experiență de depresie.

„Era niște ulei pe scenă, de la mașină de fum. Am aterizat pe picior și mi-am rupt genunchiul de tot, atunci am făcut prima dată depresie. Am leșinat de durere și toată lumea de acolo râdea. Mă târam pe scenă și ei credeau că glumesc, dar eu nu mă puteam ridica pentru că eram ușor inconștient. Trebuie odihnă și alimentație sănătoasă. Eu nu m-am retras încă din dans și aș vrea să dansez cât mai mult. Scena este viața mea, artiștii vor să rămână în viața artistică cât mai mult timp posibil. Încă trag de mine cât pot că să prelungesc viața asta frumoasă”, a mai spus dansatorul.

Citește și: „În ultimele două concerte am cântat pe gratis, doar așa, ca să cânt și să ne simțim bine.” Dana Marijuana a vorbit despre ultimele spectacole

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies