Tocănița de origine irlandeză de vită se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara
Rețetă de tocănița de origine irlandeză de vită
Rețeta delicioasă de tocănița de origine irlandeză de vită, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tocănița de origine irlandeză de vită este de o oră
Timp de preparare- o oră
Timp total- 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de tocănița de origine irlandeză de vită este pentru 4 persoane
Ingrediente – tocăniță de origine irlandeză de vită
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 kg de carne tocată de vită
- sare
- piper negru măcinat
- o ceapă galbenă, tocată
- 3 morcovi medii, curățați de coajă și tăiați rondele
- 2 tulpini de țelină, tocate
- 4 căței de usturoi, tocați
- 4 cartofi medii, decojiți și tăiați în bucăți mari
- 400 ml de bulion de vită
- 2 lingurițe de cimbru proaspăt
- pătrunjel proaspăt tocat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Clătite cu căpșune și sos de ciocolată. Călătorie gustativă în universul deserturilor!
Mod de preparare - tocănița de origine irlandeză de vită
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tocăniță de origine irlandeză de vită, este să începeți prin aduce o oală de dimensiuni mai mari, pe care o veți pune pe foc mediu, pe aragaz, și în care veți adăuga 2 linguri de ulei.
- Separat, veți condimenta și carnea de vită cu sare și piper negru măcinat, pentru ca ulterior să se adauge în oală, și să se gătească pe toate părțile, mai exact să se prăjească, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom transfera carnea de vită pe o altă farfurie și o vom lăsa deoparte.
- Tot în aceeași oală în care am pregătit carnea de vită, vom adăuga încă puțin ulei, pentru a adăuga în aceasta ulterior și ceapa, morcovii, dar și țelina pe care le vom găti pe toate, timp de aproximativ 5 minute astfel încât să se înmoaie. Conținutul se va condimenta cu sare și piper negru măcinat, iar ulterior vom adăuga și usturoiul și vom mai găti vreți de câteva minute, până când acesta va deveni parfumat .
- În continuare, vom adăuga carnea de vită, în aceeași oală de dimensiuni mai mari, de cuptor, peste care vom adăuga și cartofii, bulionul, cimbrul, Dar și sare și piper negru măcinat, dacă mai este nevoie. Conținutul se aduce la punctul de fierbere, iar imediat apoi vom reduce focul pentru fiert. Oala trebuie să se acopere și să se lase la fiert până în momentul în care carnea de vită dar și cartofii devin fragezi, aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom așeza preparatul nostru în farfurie, iar ulterior, dacă vă doriți, puteți orna preparatul cu pătrunjel proaspăt, înainte de servire, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.