Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală. Nu mulți cunosc acest truc

Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală. Nu mulți cunosc acest truc
Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală. Nu mulți cunosc acest truc

Dacă optezi pentru fierberea ouălor în apă minerală, poți simplifica considerabil procesul de preparare a acestora. Un secret puțin cunoscut, pe care nu mulți îl știu!

Îndepărtarea cojii de pe ouă este adesea o sarcină consumatoare de timp și uneori frustrantă, în special atunci când aceasta se desprinde cu greutate.

Citește și: Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!

Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală.
Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală.[Sursa foto: freepik]

Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală

Ei bine, pentru a simplifica acest proces, tot ce trebuie să faci este să fierbi ouăle în apă minerală! În plus, poți adăuga puțin oțet în apa în care fierbi ouăle obișnuite, astfel încât să nu mai ai de-a face cu decojirea dificilă.

De asemenea, pentru a scuti timpul petrecut curățând coaja ouălor, puteți încerca un truc simplu: spargeți ușor coaja pe o parte a oului și apoi introduceți o lingură în acea gaură.

Apăsând ușor, veți putea decoji oul într-o singură încercare. Acest truc a fost dezvăluit de o utilizatoare de pe TikTok și a stârnit uimirea oamenilor datorită metodei sale simple, care economisește timp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Salată de ouă

Există numeroase moduri inedite în care puteți servi ouăle fierte! De exemplu, puteți crea o salată delicioasă de ouă cu maioneză, perfectă pentru a fi savurată în timpul unui picnic într-o zi călduroasă de vară, alături de roșii

proaspete sau felii de șuncă.

Ingrediente: 4 ouă, muștar Dijon, Maioneză, sare, piper, ceapă, țelină, pătrunjel.

Pentru a începe, puneți o oală mare cu apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugați 4 ouă în oală și lăsați-le să fiarbă timp de câteva minute. După ce ouăle s-au răcit, puteți decoji coaja. Separăți gălbenușurile de albușuri și puneți gălbenușurile deoparte. Tăiați albușurile în bucăți și adăugați-le într-un castron.

Adăugați un sfert de cană de maioneză, o linguriță de muștar Dijon și sare și piper după gust. Amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele. Dacă doriți, puteți înlocui maioneza cu iaurt simplu sau iaurt grecesc pentru o opțiune mai ușoară. Apoi, puteți adăuga orice alte ingrediente preferate, cum ar fi ceapă tăiată cubulețe, ierburi proaspete precum pătrunjel, mărar sau țelină. Puteți servi salata alături de roșii, salată verde și bacon.

Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală.
Ce se întâmplă dacă fierbi ouăle în apă minerală.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Paste carbonara cu somon, o întorsătură delicioasă a preparatului clasic. O combinație rafinată ce te va cuceri de la prima degustare!

 

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Focaccia cu măsline, roșii și busuioc. Un preparat simplu, dar excepțional de gustos!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies