Ce se va întâmpla cu femeile cu pensii mai mari de 2.000 de lei! Marius Budăi a făcut anunțul

Ce se va întâmpla cu femeile cu pensii mai mari de 2.000 de lei! Marius Budăi a făcut anunțul
Ce se va întâmpla cu femeile cu pensii mai mari de 2.000 de lei! Marius Budăi a făcut anunțul

Ministrul Muncii a oferit miercuri detalii suplimentare cu privire la reforma sistemului de pensii din România, subliniind că există o tendință de a prezenta cifre fără o bază solidă în scopul de a comunica în mediul public.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adus în discuție chestiunea reformei sistemului de pensii, încercând să clarifice anumite aspecte și să sublinieze câteva principii esențiale.

Citește și: Ce pensie primește o femeie după 15 ani de cotizație. Diferența este de doar 5 procente

Pensia nu va mai depăși salariul

 De asemenea, oficialul a exprimat critici față de informațiile inexacte care circulă în domeniul public.

„Foarte mulți vorbesc, dar puțini au răbdare să citească și să înțeleagă legea. În primul rând, pentru a avea o reformă corectă trebuie să ai niște principii. Se aruncă cifre de dragul de a se comunica în spațiul public. Eu cred că prostirea electoratului trebuie să se oprească. Vorbim de principiul de a nu mai avea perioade asimilate”, a declarat Marius Budăi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ministrul a evidențiat faptul că nicio pensie nu va fi mai mare decât venitul obținut în perioada activă și că pensiile care depășesc acest venit vor fi ajustate. De asemenea, a precizat că se va implementa impozitarea diferenței dintre diversele plafonuri de pensii, cu procente variabile în funcție de nivelul venitului.

„Vorbim de principiu de a nu mai depăși nicio pensie de salariul avut în activitate.

Întreaga perioadă de raportare de calcul a pensiei să ajungă treptat să fie raportat la întreaga perioadă. Vorbim despre principiul de a nu mai cumula mai multe pensii, este în lege. Ultimele trei amendamente pe care le-am discutat cu Comisia Europeană, acel prag care să fie mult mai mic la impozitare de la salariul mediu brut, la salariul mediu net. Să avem o reducere a altor premii și sporuri pentru anumite categorii, toate lucrurile astea sunt în lege”, a precizat ministrul.

Calculul se face după această lege, indiferent când se iese la pensie

Marius Budăi a detaliat modul în care se va realiza impozitarea pensiilor mari, utilizând trei niveluri de procente, în funcție de venitul lunar. Aceste procente se aplică pentru pensiile sub 2.000 de lei, între 2.000 și 4.000 de lei, precum și între 4.000 și 10.000

de lei.

„Cei care vor să se pensioneze, oricum se pensionează, până la intrarea legii în vigoare, în condițiile de astăzi. Ceea ce se păstrează sunt doar condițiile de vechime și de vârstă. Calculul se va face după această lege, indiferent dacă ești acum la pensie, indiferent că ieși după ce legea intră în vigoare. Nicio pensie nu va depăși venitul avut în activitate. Orice pensie aflată în plată care depășește venitul avut în activitate va fi recalculat, chiar dacă este pensionat înaintea acestei legi sau se pensionează după.

Amendamentul depus marți, nu modifică acest lucru, ci va modifica și lasă condițiile de vârstă și de vechime.  De la 0 la 2.000 de lei, va fi impozit zero. Pentru 2.000 și 4.000 de lei, pentru diferența dintre 2.000 și 4.000 de lei este impozit de 10% și pentru diferența 4.000 și 10.000 este impozit de 15%”, a declarat Marius Budăi.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citește și: Veste importantă pentru pensionare! Casa de Pensii a făcut anunțul

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

„Mă certam îngrozitor cu mama, și mi-am luat bagajele și am plecat! Vedeam colegii mei fericiți, vedeam părinții luându-i de la școală, erau fericiți.” La ce chinuri a fost supusă Nidia Moculescu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies