Ceapa, cunoscută pentru aroma sa intensă, poate fi o provocare pentru gospodine. Mirosul său puternic poate provoca lacrimi atunci când vrei să pregătești o salată. Însă în următorul articol vei descoperi un truc magic prin care poți domoli ceapa.
Ceapa este un ingredient nelipsit din bucătăria gospodinelor. Indiferent dacă este folosită în salate, tocană sau caramelizată în burgeri, ceapa adaugă un gust delicios preparatelor culinare și îți stârnește pofta de mâncare doar gândindu-te la ele.
Citește și: Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. Bucură-te de aromele sănătoase ale mării!
Cum să prepari ceapa înainte de a o adăuga în salată
Cu siguranță ai auzit de multe ori expresia "pune multă ceapă, că îi dă aromă", iar acest lucru este adevărat. Ceapa este o legumă aromată, capabilă să schimbe complet gustul mâncărurilor.
Mirosul înțepător al cepei poate fi la fel de puternic precum aroma sa. Multor gospodine le apar lacrimi în ochi în timp ce o curăță, fapt ce le poate distrag atenția în bucătărie. Deși există trucul cu apa în gură pentru a ameliora senzația de usturime a ochilor, întâmpini dificultăți și atunci când vrei să o incluzi în preparatele tale, cum ar fi salata, dar constați
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Va elimina senzația de usturime și o vei savura ca la restaurant
Cum Mirosul înțepător al cepei poate fi la fel de puternic precum aroma sa. Multor gospodine le apar lacrimi în ochi în timp ce o curăță, fapt ce le poate distrag atenția în bucătărie.
Deși există trucul cu apa în gură pentru a ameliora senzația de usturime a ochilor, întâmpini dificultăți și atunci când vrei să o incluzi în preparatele tale, cum ar fi salata, dar constați că nu o poți savura.Un alt truc util constă în a pune ceapa feliată într-un bol împreună cu suc de lămâie, lime sau oțet. Acest amestec nu doar va îmbunătăți gustul cepei, dar va reduce și intensitatea specifică.
Pentru ca acest procedeu să funcționeze, ceapa trebuie să stea în acel suc cel puțin 10 minute și să fie amestecată de două ori, maxim. Ulterior, se poate usca cu ajutorul unui șervețel, însă acest pas este opțional.Citește și: Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. Bucură-te de aromele sănătoase ale mării!