Pastele Tagliatelle cu scoici și sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de
Rețetă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii
Rețeta delicioasă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii este pentru 4 persoane
Ingrediente – Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii
- 600 g fructe de mare, la alegere
- 400 g sos de paste, la alegere
- 100 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 2 cepe albe
- 5 căței de usturoi
- un sfert de linguriță de ardei chilli
- 120 ml vin alb demisec
- o linguriță de busuioc uscat
- 600 g paste, tagliatelle
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cel mai bun blat de pizza: 8 secrete pentru o crustă crocantă și gustoasă
Mod de preparare - Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să alegeți fructele de mare preferate, astăzi alegând pentru rețeta, scoicile, de preferat congelate. Odată alese, fructele de mare se vor decongela, bineînțeles, și se vor alege de toate impuritățile existente, pentru ca ulterior, să le spălăm bine de tot și să le ținem să se scurgă bine de tot de apă, într-o sită.
- A venit momentul să ne apucăm de prepararea sosului și a pastelor. Așadar, vom începe prin a pune și apă la fiert, într-o oală de dimensiuni mai mari, pentru paste, în acest timp, iar într-o tigaie adâncă, vom turna uleiul de măsline și un cubuleț de unt, pe care îl lăsăm să se topească. În această tigaie vom adăuga ceapă tocată mărunt și usturoiul. Puteți adăuga și fulgi de chilli, opțional, ingrediente pe care le veți căli timp de aproximativ 5 minute. Va urma ca tot în aceeași tigaie să adăugați și toate fructele de mare, pe care le veți căli pentru încă 5 minute, iar ulterior veți turna și vinul. După acest interval de timp, trebuie să așezați un capac peste tigaie și să lăsați conținutul să fiarbă timp de 5 minute.
- După acest interval de timp, trebuie să verificați dacă s-au deschis scoicile, iar pe cele închise să le aruncați. Sosul de roșii se adaugă și el în tigaie, se amestecă foarte bine și se mai lasă la fiert încă 5 minute. Condimentați cu sare și adăugați verdeață, după preferințe, iar sosul este gata.
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg de apă și se adaugă în sos, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!