Află din rândurile următoare cum poți să pregătești cei mai buni cartofi prăjiți.
Cartofii prăjiți reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Acești pot fi consumați atât ca fel principal, cât și ca garnitură, alături de alte preparate, cum ar fi salata sau carnea. Astfel, de-a lungul timpului au fost descoperite o serie de trucuri pentru a obține cei mai gustoși cartofi prăjiți. Deși poate părea simplu de pregătit, cartofii prăjiți trebuie să fie crocanți la exterior și fragezi în interior, iar acest lucru poate constitui de multe ori o adevărată provocare.
Ce trebuie să faci pentru a obține cartofi prăjiți crocanți la exterior și fragezi în interior
Bucătarii iscusiți au dezvăluit care este secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți, care să aibă o textură crocantă la exterior și să fie fragezi în interior.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Astfel, după ce am spălat bine cartofii și i-am tăiat în forma dorită, trebuie să punem ulei în tigaie și să îl lăsăm să se încălzească la o temperatură mai scăzută decât de obicei, cum ar fi 150-160°C.
Ulterior, adăugăm cartofii tăiați și îi lăsăm să se prăjească timp de aproximativ 5-7 minute. Astfel, se va forma o crustă fină la exteriorul cartofilor, fără să se rumenească prea mult.
Etapa a doua presupune prăjirea cartofilor la temperatură înaltă pentru a obține crusta crocantă dorită. Tot ce trebuie să faci este să încălzești uleiul la o temperatură mai ridicată, în jur de 180-190°C și să adaugi din nou cartofii.
Lasă-I timp de 3-5 minute să se prăjească complet, până când devin aurii și crocanți.Ce trebuie să faci după ce ai prăjit cartofii
Acum că ai învățat cum să gătești cei mai buni cartofi prăjiți, cu un exterior crocant și interior fraged, trebuie să îi pregătești pentru servire. Astfel, trebuie să te asiguri că ai scurs excesul de ulei înainte de a-i servi. Acesta este un alt truc care le oferă cartofilor prăjiți un gust excepțional. Cu ajutorul unei palete, scoate cartofii prăjiți din tigaie și așează-i pe un șervețele de hârtie pentru a se scurge de uleiul în exces.