Acid hialuronic și retinol – Cele mai căutate ingrediente pentru îngrijirea pielii

Acid hialuronic și retinol – Cele mai căutate ingrediente pentru îngrijirea pielii
Acid hialuronic și retinol – Cele mai căutate ingrediente pentru îngrijirea pielii

Vrei o piele mai netedă și mai sănătoasă? Introdu produse cu acid hialuronic și retinol în rutina ta de frumusețe!

Se știe că îmbătrânirea provoacă uscarea pielii. Conținutul de acid hialuronic din organism scade pe măsură ce înaintăm în vârstă și de aceea aspectul pielii se schimbă. Pielea tânără este netedă și elastică și are o cantitate mai mare de acid hialuronic, iar asta o ajută să fie mai frumoasă și sănătoasă. Odată cu vârsta, în corp scade nivelul de acid hialuronic și astfel pielea devine încrețită și nesănătoasă.  

Îmbătrânirea feței este adesea asociată cu pierderea elasticității pielii și subțierea treptată a acesteia, dar și cu diminuarea colagenului dermic, a elastinei și acidului hialuronic. Radiațiile ultraviolete și alți factori (precum poluarea, fumatul) pot accelera acest proces prematur de îmbătrânire și pot duce la apariția ridurilor și a liniilor fine. 

Acidul hialuronic este un ingredient preferat pentru îngrijirea pielii 

Pentru a compensa scăderea de acid hialuronic din piele, poți folosi produse cosmetice – seruri, loțiuni și creme hidratante – care au acest ingredient. În acest mod simplu, vei putea oferi pielii un tratament de reîntinerire. În magazinele online (precum Notino.ro) există astfel de produse de îngrijire a pielii, care fac pielea netedă și bine hidratată. De exemplu, se poate folosi un ser de piele intens hidratant cu acid hialuronic, care oferă următoarele beneficii: 

  • Ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine 
  • Este adecvat și pentru tenul sensibil 
  • Reface elasticitatea pielii, hidratează 
  • Activează regenerarea tenului, îl revitalizează și îi îmbunătățește aspectul 
  • Are o textură de tip gel cu efect hidratant.  

Acidul hialuronic menține umiditatea în piele, reduce inflamațiile, oferă tenului un aspect mai tânăr. El apare și în alte produse cosmetice precum:  

  • Cremă intens hidratantă cu acid hialuronic 
  • Ser regenerant și iluminator cu acid hialuronic, extract de propolis (regenerează tenul), niacinamidă (reduce porii dilatați)  
  • Cremă de ochi hidratantă cu acid hialuronic și altele.  

Retinolul reduce ridurile și semnele îmbătrânirii 

Retinolul oferă beneficii pielii, este derivat din vitamina A și are rol antioxidant. Retinolul apare în numeroase produse cosmetice deoarece ajută în tratamentul acneei, diminuează aderența keratinocitelor care blochează porii, stopează dezvoltarea punctelor albe și negre.  

Produsele cosmetice cu retinol au efecte rapide asupra pielii și sunt create pentru ten sensibil (predispus la roșeață și iritații), ten acneic (cu simptome caracteristice), ten matur (cu riduri și pete pigmentare), ten normal (ce necesită o bună hidratare).  

Pentru a avea un ten mai frumos, cu aspect tineresc se poate introduce în rutina de frumusețe o cremă lifting de zi și de noapte care oferă și alte avantaje: 

  • Stimulează colagenul și ajută la combaterea acneei 
  • Facilitează refacerea fermității pielii pentru că are un efect de lifting 
  • Hidratează, reduce ridurile 
  • Încetinește procesul de îmbătrânire.  

Retinolul are capacitatea de a combate multe probleme ale pielii. El trebuie utilizat cu înțelepciune, cel mai bine cu ajutorul produselor cosmetice de brand care au acest ingredient și sunt testate dermatologic. Astfel de produse se găsesc în magazinele online cu produse originale, de marcă, cum este și Notino.ro. 

Retinolul are proprietăți excelente de stimulare a colagenului și ajută la regenerarea celulelor. Cu ajutorul lui sunt reduse ridurile și liniile fine și astfel pielea devine mai fermă. Retinolul îmbunătățește și fluxul sanguin în piele, revigorează vasele capilare și oferă pielii un aspect mai sănătos, reîntinerit.  

Multe produse cosmetice cu retinol au capacitatea de a regenera celulele, de a combate pigmentarea cauzată de acnee și de razele ultraviolete (UV). Astfel de cosmetice combat acneea, curăță porii dilatați, reduc petele, cicatricile și netezesc pielea.  

Retinolul este o soluție bună pentru tenul gras, poate lupta împotriva acneei. Dacă ai probleme mari cu tenul (acnee sau alte afecțiuni) este bine să consulți un medic dermatolog înainte de a folosi un produs cosmetic. În acest mod poți fi sigură că ai toate informațiile privind îngrijirea tenului.   

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies