Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză. Un desert mai sănătos!

retete pentru desert

Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză

Tortul de morcovi cu glazură de cremă de brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea

prepara o rețetă perfectă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză 

Rețeta delicioasă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

retete de prajituri de casa
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză este de o ora 

prajitura cu morcov
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o ora 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total - 2 ore  

Rețeta de Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză este pentru 6 persoane 

tort de morcovi cu crema de glazura
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză 

  • 400 g morcovi 
  • 300 g faina 
  • 300 g zahar granulat 
  • O linguriță de scorțișoară 
  • Un sfert de linguriță de ghimbir măcinat 
  • Un sfert de linguriță de anason stelat 
  • Un sfert de linguriță de cardamon 
  • 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu  
  • Un praf de sare de mare 
  • 200 ml ulei 
  • 5 oua, la temperatură camerei 
  • 100 g nuci 
  • 100 g stafide 
  • 300 g de brânză cremă, la temperatura camerei 
  • 200 g unt, la temperatura camerei 
  • O esență de vanilie 
  • 300 g zahar pudra 
  • Morcovi din marțipan (opțional)  

retete pentru desert
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

carrot cake recipe
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citește și: Plăcintă cu brânză și miere. Călătorie gustativă în inima aromelor și texturilor autentice!

Mod de preparare - Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză 

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă    de tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C, iar ulterior să pregătim și tava, pe care o vom tapeta cu hârtie de copt. 
  2. În continuare, tot ce trebuie să faceți este să decojiți și să radeți toți morcovii. Atenție însă! Se recomandă ca aceștia să fie rași pe partea fină a răzătoarei, mai exact pe cea cu găuri mai mici. Tot acum vom toca și nucile, ingrediente pe care le vom pune deoparte, pentru moment. 
  3. Acum a venit momentul să amestecați ingredientele uscate, mai exact făina, zahărul, condimentele, bicarbonatul de sodiu și sarea, într-un bol de dimensiuni mai mari, cu ajutorul unei linguri.
    Odată încorporate așa cum trebuie, toate aceste ingrediente, trebuie să adăugați și uleiul și să mai amestecați încă puțin. În continuare, vom adăuga și ouăle, rând pe rând, timp în care vom continua să amestecăm pentru a se încorpora. Acum vom adăuga și morcovii pe care i-am ras, nucile pe care le-am tocat, dar și stafidele pe care le vom încorpora cu ajutorul unei linguri. 
  4. Toată compoziția se va turna în tavă și se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa să se răcească timp de aproximativ 20 de minute, pentru ca ulterior să transferăm pe un grătar, pentru a-l lăsa să se răcească complet.  
  5. În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de cremă de brânză. Așadar, tot ce trebuie să facem este să batem împreună cu crema de brânză, untul moale și esența de vanilie, până când se omogenizează foarte bine, urmând ca mai departe să le batem pe acestea și cu zahărul pudră. 
  6. Odată terminată crema, o vom întinde peste tort cu o paletă, iar desertul se va introduce în frigider, pentru câteva ore, însă nu înainte să se decoreze cu morcovii de marțipan (opțional), iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

carrot cake
Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși pufoase, Carnival Fritters. Încearcă și tu noua rețetă!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Gogoși pufoase, Carnival Fritters. Încearcă și tu noua rețetă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies