Tarta crumble cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Ghid detaliat pentru a prepara acasă o tartă crumble cu mere care să cucerească orice papila gustativă. Vom explora pașii de pregătire a aluatului fraged, umplut cu mere coapte și aromate, și vom dezvălui secretul pentru un crumble perfect crocant care completează perfect dulceața fructelor.
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă crumble cu mere.
Rețetă de tartă crumble cu mere
Rețeta delicioasă, absolut minunată, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!
Citește și: Plăcintă cu mere rase. O altă modalitate de a prepara plăcinta tradițională!
Timp de preparare – o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total – 2 ore
Desertul este pentru 6 persoane
Ingrediente – Tartă Crumble cu mere
Ingrediente pentru aluat
- 300 g făină
- 4 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 150 g zahăr brun
- Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 1 kg de mere
- 4 linguri de zahăr
- Un praf de scorțișoară
- 150 ml apă
- O linguriță de zeamă de lămâie
Ingrediente pentru crumble
- 100 g unt, la temperatura cameei
- 100 g zahăr granulat
- 100 g migdale măcinate
- 100 g făină
- Un sfert de linguriță de scorțișoară
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- tartă crumble cu mere
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă crumble cu mere, este să începem prin a repara aluatul. Așadar, trebuie menționat faptul că untul trebuie scos cu 10 minute din frigider, înainte de preparare, pentru ca ulterior să îl batem cu mixerul până se omogenizează cu zahărul. Odată omogenizate aceste ingrediente, vom adăuga și gălbenușurile, făina și sarea. După ce le-am mai amestecat, vom pune întreaga compoziție în robotul de bucătărie, pentru a-l lega.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, pe care o vom unge cu puțin unt și în care vom presăra și puțină făină. În tavă vom așeza aluatul, iar cu ajutorul palmei, îl vom întinde și înțepa cu furculița din loc în loc, pentru ca ulterior să îl punem în frigider, timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest interval de timp, ne vom ocupa de umplutură, motiv pentru care, vom curăța merele și le vom tăia în cubulețe de dimensiuni mai mici sau potrivite, pentru ca ulterior să le punem într-o tigaie de dimensiuni mai mari, alături de zahăr, scorțișoară, zeamă de lămâie și apă. Lăsăm merele să se înmoaie, până când tot lichidul va scădea, iar apoi le dăm deoparte.
- A venit timpul să pregătim crumble-ul. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom punem făina, scorțișoara, migdalele, zahărul, ingrediente pe care le vom mixa, până în momentul în care migdalele se mărunțesc. Abia apoi vom adăuga și untul rece, pe care îl vom mai mixa, până va avea o textură nisipoasă, moment în care ne oprim și dăm conținutul la frigider.
- În continuare, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius, moment în care vom lua tarta de la frigider, vom așeza merele în ea și vom adăuga și crumble-ul peste. Tava se va introduce la cuptor, timp de aproximativ o oră sau până când începe să se rumenească deasupra.
- După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.