Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Oamenii munților

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,  Oamenii munților
Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Oamenii munților

Duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită să-i cunoaștem pe . Acolo unde abia ajunge picior de om, și în locuri în care mulți dintre noi vedem un colț de rai, locuitorii se chinuie să supraviețuiască.

Sunt oamenii munților, cei mai izolați dintre noi, care trăiesc doar cu ce le da pământul și Dumnezeu. Echipa emisiunii ne invită să urmărim duminică, la “Asta-i România!”, povestea a doi bătrâni, soții Hirishtea, care își duc amarul într-un cătun răsfirat pe vârful Munților Gilăului, din Cluj. Sunt singuri și neputincioși, dar atât de dornici să mai dea binețe oamenilor.

Odată ajunsi aici, în locurile astea inundate de liniște, mintea ne poartă către o altă lume în care au fost și încă mai sunt oameni. După

un deal împădurit, la capătul unei cărări numai de pașii lor bătute, ii găsim pe taica Vasile și nana Ana. Cei doi bunici trăiesc într-o casă veche din lemn; aici și-au crescut copiii, aici au îmbătrânit și tot aici și-au strâns viața toată. Sunt împăcați că se au unul pe celălalt și că încă mai pot împărți colțul de pită, așa cum l-au împărțit o viață.

Tot duminică, la “Asta-i România!”, îl cunoaștem pe Javier Caballe, ce provine dintr-o familie prosperă, din regiunea Cataluniei, un străin care ar fi putut să și conducă afacerea de la birou, să-și angajeze oameni cu

experiență în cultivarea orezului și să-i coordoneze de la kilometri distanță. Însă, în loc să facă asta, spaniolul a preferat să se mute în Oltenia, la Rojiște, și să facă treaba aici. Acesta, împreună cu un localnic, au pus bazele unei afaceri de succes. Pasiunea pentru muncă și treaba bine făcută i-a unit pe cei doi, așa că acum muncesc cot la cot pe câmpurile de orez de pe plaiurile oltenești.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies