Puiul Teriyaki cu seminte de susan si orez se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea
Rețetă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez
Rețeta delicioasă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - o oră
Rețeta de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez
- 800 g de piept de pui
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1/2 de cană de sos de soia
- 1/2 de cană de apă
- 3 linguri de miere
- o lingură de zahăr brun
- o lingură și jumătate de oțet de orez
- 1/2 de linguriță de ulei de susan
- 3 lingurițe de ghimbir
- 3 căței de usturoi
- 3 lingurițe de amidon de porumb
- semințe de susan
- ceapă verde
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cheesecake cu cătină. O variantă mai sănătoasă a acestui desert!
Mod de preparare - Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pui teriyaki cu semințe de susan și servit cu orez, este să începeți prin a aduce o tigaie de dimensiuni mai mari. În aceasta vom adăuga uleiul de măsline, pe care îl vom așeza pe aragaz, la foc mediu spre mare și vom aștepta ca acesta să se încingă.
- Abia în momentul în care uleiul este îndeajuns de încins, vom adăuga cubulețele de piept de pui, pe care le-am tăiat în prealabil, și le vom lăsa să se rumenească pe o parte, timp de aproximativ 5 minute, interval de timp în care apoi, le vom întoarce, astfel încât să le mai gătim pentru alte 5 minute, cât să se gătească uniform și egal.
- În acest timp, separat, cum avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga sosul de soia, apa, mierea, zahărul brun, oțetul de orez, uleiului de susan, ghimbiru, usturoiul, dar și amidonul de porumb. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei linguri sau unei spatule, pentru a forma sosul nostru delicios pentru pieptul de pui.
- Abia după ce sosul este gata, vom amesteca puiul, pe care l-am găsit deja, cu sosul, și îl vom lăsa în continuare în tigaie să se gătească, amestecând până când momentul în care sosul se îngroașă, timp de aproximativ 1 2 minute.
- După acest interval de timp, ne putem prepara, și un orez, a exact așa cum ne dorim, pentru al putea servi al alături de puiul nostru delicios teryaki, cald, pe care vom presăra și câteva rondele de ceapă verde, și semințe de susan, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!