Tort cu foi cu miere. Unul dintre cele mai fragede și plăcute torturi!

retete pentru desert

Tort cu foi cu miere

Tortul cu foi cu miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort cu foi cu miere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort cu foi cu miere, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort cu foi cu miere 

Rețeta delicioasă de Tort cu foi cu miere, absolut minunat, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort cu foi cu miere este de o oră 

retete de prajituri de casa
Tort cu foi cu miere[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de Tort cu foi cu miere este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Tort cu foi cu miere[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tort cu foi cu miere 

Ingrediente pentru foi 

  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu 
  • 250 g de zahăr granulat 
  • 4 ouă, la temperatura camerei 
  • 4 linguri pline de miere 
  • 650 g de făină 

ingrediente pentru cremă 

  • 250 g de zahăr pudră 
  • 550 g de smântână pentru frișcă, la temperatura camerei 
  • o esență de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • 550 g de smântână fermentată 
  • un pahar și jumătate de alune 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare,

este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Tort cu foi cu miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citește și: Vafe cu înghețată și căpșune proaspete. Rețetă belgiană pentru a cuceri papilele gustative!

Mod de preparare - Tort cu foi cu miere 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tort cu foi cu miere, este să începem prin a aduce o oală de dimensiuni potrivite.
    În aceasta vom adăuga untul, bicarbonatul, zahărul, ouăle, dar și mierea, ingrediente pe care le vom amesteca continuu, în timp ce oala se află pe aragaz, la foc mediu spre mic, astfel încât la final, mierea se va topi, dar și zahărul se va dizolva complet, compoziția devenind deschisă la culoare. Abia atunci este momentul să luăm oala de pe foc și să începem să adăugăm făina, cernută în prealabil, treptat, timp în care vom amesteca întregul conținut cu ajutorul unei spatule până în momentul în care devine mai greu de amestecat, atunci fiind momentul în care se va forma aluatul
    nostru. 
  2. Astfel încât, în continuare, este nevoie să-l transferăm pe o suprafață plată, pe care am presărat făină în prealabil, iar cu ajutorul unui cuțit sau unei raclete, veți împărți aluatul în aproximativ 10 bucăți, cât se poate de egale, pe care ulterior le vom forma niște biluțe, pentru a le așeza într-o folie alimentară și a le pune la frigider timp de aproximativ o oră. 
  3. După acest interval de timp, vom scoate câte o bucată de aluat pe rând, și vom începe să o întindem direct pe hârtia de copt care se află deja într-o tavă de cuptor, presărată fiind deja cu făină, astfel încât să obținem un disc mai subțire ca grosime. Astfel, fiecare disc în parte, pe rând, ajuns în acest moment, se va tăia cu ajutorul unei farfurii pentru a ne ieși un cerc cât se poate de uniform. 
  4. Acum a venit momentul să pregătim și cuptorul nostru, pe care îl vom preîncălzit la o temperatură de 180 °C, pentru ca ulterior să introducem fiecare cerc de aluat, respectiv blat, în cuptor timp de aproximativ 10 minute. Atenție însa! Resturile care ne-au rămas în momentul în care am tăiat cu farfuria fiecare cerc în parte, le vom folosi pentru decor, motiv pentru care le vom pune deoparte. 
  5. În acest timp, vom pregăti și crema noastră delicioasă pentru tort. Așadar, vom avea nevoie de vasul mixerului automat, în care vom transfera smântâna pe care am scos-o în prealabil, alături de smântâna pentru frișcă, esența de vanilie sau pliculețul de zahăr vanilinat, dar și zahărul pudra. Toate aceste ingrediente se vor mixa, la viteză mică, apoi treptat o vom crește astfel încât compoziția noastră să formeze crema pe care ne-o dorim. 
  6. După ce toate bucățile noastre de aluat sunt gata, le vom scoate din cuptor, ne vom așeza pe un platou, ia rând pe rând vom începe să le ungem cu cremă, din abundență, urmând ca la final, să punem cremă și pe marginea tortului. Ulterior, acesta se va introduce în frigider. 
  7. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de resturile de aluat pe care le-am lăsat deoparte, motiv pentru care, le vom mărunți și le vom amesteca într-un blender, alături de alune. După acest pas, dar și după ce tortul nostru a stat puțin la frigider, îl vom scoate pentru a presăra acestea atât deasupra sa, cât și pe lateralele sale. 
  8. În continuare, tortul se va introduce la frigider, de preferat, peste noapte, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

foi cu miere si crema de vanilie
Tort cu foi cu miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Tartă cu cireșe întregi. O altfel de rețetă, în stil american!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies