Ruladă Pavlova cu gem de cireșe. Nu uita să o decorezi cu smochine!

retete pentru desert

Ruladă Pavlova cu gem de cireșe

Rulada Pavlova cu gem de cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Ruladă Pavlova cu gem de cireșe, preparata așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe 

Rețeta delicioasă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe este de o oră 

retete de prajituri de casa
Ruladă Pavlova cu gem de cireșe[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețeta de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe este pentru 6 persoane 

rulada pavlova cu crema de vanilie
Ruladă Pavlova cu gem de cireșe[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Ruladă Pavlova cu gem de cireșe 

Ingrediente pentru foaia de bezea 

  • 6 albușuri de ou, la temperatura camerei 
  • 300 g de zahăr pudră 
  • un praf de sare 

ingrediente pentru umplutură 

  • 150 ml de smântână pentru frișcă 
  • 300 g de mascarpone 
  • 100 g de zahăr pudră 
  • Gem de cireșe 
  • un praf de sare 

ingrediente pentru decor 

  • smochine 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

retete de gustare
Ruladă Pavlova cu gem de cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite umplute cu carne. Un desert transformat în preparat gătit!

Mod de preparare - Ruladă Pavlova cu gem de cireșe 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de ruladă Pavlova cu gem de cireșe, e să începem prin a încălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea foi de bezea. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom sparge toate albușurile noastre de ou, la temperatura camerei, peste care vom presăra un praf de sare, și le vom amesteca la viteză mare, cu ajutorul unui mixer, astfel încât să obținem o spumă. În continuare, vom adăuga și zahărul, însă treptat, timp în care nu ne vom opri din amestecat, tot la viteză mare, cu mixerul. 
  3. Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt, urmând să întindem bezeaua noastră obținută, direct în tavă, nivelând o cu o spatulă, uniform. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 10 minute, iar după acest interval de timp vom micșora temperatura la 140 °C, și vom mai coace foaia de bezea pentru încă aproximativ 20 de minute. Atenție însă! După acest interval de timp, vom stinge focul cuptorului, și vom lăsa tava cu foaia de bezea în cuptor, pentru a se răci în interior, cu ușa întredeschisă. 
  4. În acest timp, ne vom ocupa și de umplutură. Așadar, în bolul mixerului automat, vom adăuga smântâna pentru frișcă, moment în care îl vom și pornii pentru a amesteca smântâna, până când aceasta va avea textura pe care ne-o dorim. Treptat, vom adăuga și zahărul pudră pe care îl vom amesteca în continuare până când acesta se va topi complet. Abia apoi vom adăuga și mascarpone, dar și praful de sare, ingrediente pe care le vom amesteca și le vom încorpora împreună, pentru ca această cremă să fie cât mai ușoară cu putință. 
  5. Odată ce foaia noastră de bezea s-a răcit, o vom scoate din cuptor, iar pe ea vom întinde crema de mascarpone într-un strat uniform cu ajutorul unei spatule, urmând ca peste acest strat să adăugăm și gemul de cireșe, atât cât dorim. Atenție însă! Este nevoie ca din cremă să mai oprim aproximativ 2 linguri, pentru a-l utiliza la decor. 
  6. În continuare, vom rula, cu grijă, foaia de bezea strâns cu crema dar și cu gemul de cireșe în interior, pentru ca aceasta să intre direct în frigider, timp de aproximativ 5 ore, în tot acest timp fiind acoperită cu hârtie de copt. 
  7. După acest interval de timp, vom scoate rulada din frigider, și o vom orna cu crema pe care am oprit-o anterior, dar și cu câteva smochine și alte astfel de decorațiuni, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

pavlova cu mascarpone
Ruladă Pavlova cu gem de cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies