Află din rândurile următoare cum poți să prepari cea mai bună fasole.
Mâncarea de fasole este una dintre cele mai gustoase preparate, care se poate consumat atât ca și garnitură pentru carne, cât și ca fel principal, atât în cazul persoanelor care nu consumă de fel carne, cât și în cazul credincioșilor care țin post.
Indiferent de modul în care consumi acest preparat, este foarte important cum îl pregătești. Astfel, pentru a obține cea mai bună fasole, trebuie să ții cont de un mic secret pe care toți bucătarii pricepuți îl folosesc.
Trucul ce face fasolea boabe extrem de gustoasă
Citește și: Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei!
Pentru a avea parte de cea mai bună fasole, indiferent de cum vrei să o gătești, ciorbă, mâncare sau iahnie, trebuie să ții cont de un proces foarte important de dinainte de a te apuca să o gătești.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mai exact, marii bucătari pun fasolea la înmuiat în bere. În acest fel, capătă o aromă aparte, ce se potrivește perfect cu cea de carne și legume.
Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole de post
Iahnia de fasole este fără doar și poate unul dintre cele mai gustoase preparate în perioada postului.
Astfel, pentru a testa acest truc, trebuie neapărat să prepari această rețetă.Ingrediente
- 250 de grame de fasole boabe;
- unul sau doi morcovi;
- țelină;
- ceapă mare și una mică;
- doi ardei grași sau gogoșari;
- patru linguri de ulei;
- trei linguri de pastă de roșii;
- foaie de dafin;
- 10 – 15 boabe de piper, sare, piper, mărar, tarhon și cimbru.
Mod de preparare
Pentru a prepara această iahnie de fasole trebuie ca mai întâi să cireți și să speli foarte bine fasolea. Ulterior, se pune într-un vas cu bere și se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta.
Ulterior, se clătește cu apă rece şi se pune la fiert într-un vas cu apă, ce trebuie să depăşească nivelul boabelor de fasole cu două – trei degete.
Fasolea se fierbe cu capac, la foc potrivit, pentru aproximativ o oră. Apoi, se adaugă morcovii, ceapa mare şi ţelina, toate tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă în continuare până când se înmoaie bine toate boabele de fasole.
Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros, se încinge ulei și se căleşte ceapa mică, tocată mărunt. Se adaugă un praf de sare, apoi se stinge cu o jumătate de pahar cu supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie. Se adaugă fasolea fiartă, boabele de piper, foaia de dafin şi pasta de roșii dizolvată într-o jumătate de cană cu supă de fasole. Se fierbe la foc mic până când scade sosul şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.