Spaghetele cu creveți se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Spaghete cu creveți.
Rețetă de Spaghete cu creveți
Rețeta delicioasă de Spaghete cu creveți, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu creveți este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Spaghete cu creveți este pentru 4 persoane
Ingrediente – Spaghete cu creveți
- 600 g de creveți decorticați
- 5 roșii coapte sau suc de roșii
- 5 căței de usturoi
- zeama de la o lămâie
- 5 linguri de ulei de măsline+ 2 cubulețe de unt, la temperatura camerei
- un pahar și jumătate de vin alb sec
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- paste, după preferințe
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Spaghete cu creveți
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de spaghete cu creveți, este să aduceți o oală de dimensiuni mai mari. În această oală, vom adăuga apă, cât să cuprindă pastele noastre, dar și un praf de sare pentru ca ulterior să adăugăm și pastele noastre pe care le vom fierbe al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- În continuare, trebuie să opărim roșiile. Așadar, roșiile se vor lua rând pe rând și se vor spăla bine de tot sub un jet rece de apă pentru ca ulterior să le opărim doar câteva secunde astfel încât pielița să se dea mult mai ușor jos, iar ulterior le vom introduce într-un blender pentru a le pasa. În cazul în care nu dețineți un blender, acestea se pot tăia mărunt cu ajutorul unui cuțit sau date prin răzătoare, prin găurile cele mai mici.
- Acum a venit momentul să pregătim și o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune untul, dar și uleiul de măsline la încins. În acest timp, vom curăța foarte bine usturoiul și îl vom pune în tigaie, întreg astfel încât să aromatizeze uleiul adăugat, iar ulterior se va îndepărta și se va adăuga sucul de roșii. Conținutul trebuie să se lase pe foc mare, până când va da în clocot timp de aproximativ un minut.
- În continuare, ne vom ocupa și de creveți, pe care îi avem deja decorticați, motiv pentru care îi vom adăuga direct în sosul de roșii, din tigaie, în tot acest timp amestecând în ei, dat fiind faptul că se gătesc foarte repede. În continuare, vom adăuga și vinul alb, dar și zeama de lămâie, lăsând conținutul pe foc timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, vom adăuga deasupra pătrunjel proaspăt tocat fin, după preferințe, separat într-o farfurie vom adăuga și pastele noastre delicioase, iar deasupra vom adăuga sosul de roșii cu creveți, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!