Chiftele de carne cu legume. Gustul tradiției îmbinat cu prospețimea legumelor într-o explozie de arome și texturi!

retete cu preparate pui

Chiftele de carne cu legume

Chiftelele de carne cu legume se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Chiftele de carne cu legume.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Chiftele de carne cu legume, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Chiftele de carne cu legume 

Rețeta delicioasă de Chiftele de carne cu legume, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Chiftele de carne cu legume este de 30 de minute 

chiftele cu legume si carne la cuptor
Chiftele de carne cu legume[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare -o ora 

Timp total - o ora si 30 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta de Chiftele de carne cu legume este pentru 4 persoane 

chiftele de carne cu legume
Chiftele de carne cu legume[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Chiftele de carne cu legume 

Ingrediente pentru chiftele 

  • 600 g de carne, după preferințe 
  • 2 cepe 
  • 150 g de pâine 
  • 5 căței de usturoi 
  • un ou, la temperatura camerei 
  • o legătură de pătrunjel proaspăt 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • Ulei 
  • Făină 

ingrediente pentru sosul de legume 

  • o vânătă 
  • 2 ardei grași 
  • 5 roșii coapte 
  • 5 căței de usturoi 
  • o legătură de pătrunjel verde proaspăt 
  • Oregano 
  • Sare 
  • zahăr granulat 
  • piper negru măcinat 
  • o foaie de dafin, opțional 
  • ulei 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare,

este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Chiftele de carne cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Osso Buco, rețetă de rasol de vițel. un fel de mâncare italian clasic, cu o aromă bogată și un gust delicios!

Mod de preparare - Chiftele de carne cu legume 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de chiftele de carne cu legume, este să începeți prin a prepara compoziția pentru chiftele.
    Așadar, tot ce trebuie să faceți este ca într-un bol de dimensiuni mai mari, să amestecați carnea, pe care a stocat-o deja alături de pâinea înmuiată, în prealabil, în apă și stoarsă bine de tot, în bol adăugând și o ouăle, ceapa, pe care ați tocată foarte mărunt în prealabil, usturoiul pe care l-ați dat în răzătoarea, de găuri mici, pătrunjelul verde, de asemenea în tocat mărunt, condimentând cu sare și piper negru măcinat, după gust. Toate aceste ingrediente se frământă foarte bine, astfel încât întregul conținut să se omogenizeze și-l vom lăsa deoparte de aproximativ 30 de minute. 
  2. După acest interval de timp, vom începe să formăm chifteluțele noastre mai mici sau mai mari, rotunde sau turtite, în funcție de preferințe, pentru ca ulterior să le dăm prin făină și să le prăjim în ulei încins la foc mediu, pe aragaz, într-o tigaie de dimensiuni mai mari. Atenție însă! Nu uitați că între timp este nevoie să le și întoarceți, astfel încât să se gătească uniform, pe ambele părți. După ce s-au prăjit, chiftelele se vor scoate pe o farfurie pe care ați pus o hârtie de bucătărie astfel încât totul e să fie absorbit. 
  3. După ce am terminat cu chifteluțele noastre vrem ne vom ocupa și de legume. Așadar, vom începe prin a tăia vânăta, în cubulețe de dimensiuni potrivite, alături de ardei, rondele, ingrediente pe care le văd le veți pune într-o altă dimensiuni mai mari, în care se adăugat deja sare, dar și apă, și veți aștepta să ajungă la punctul de fierbere. Odată ajuns la punctul de fierbere, dar și adăugat ingredientele noastre, le vom lăsa pe acesta să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, pentru ca ulterior să le scoatem le lăsăm să se scurgă de o parte. 
  4. Separat, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom încinge 4 linguri de ulei, pentru armenii vinetele noastre pe care le-am scurs foarte bine de apă, în prealabil. După ce le-am românii puțin, peste acestea vom adăuga și ardeiul, pe care l-am tăiat, foaie de dafin, în cazul în care ați dorit sa adăugați, ingrediente pe care le veți amesteca foarte bine și le veți căli timp de aproximativ 5 minute. Tot acum vom tăia în jumătăți și roșiile pentru a le da prin răzătoarea de dimensiuni mai mici, astfel încât să îndepărtăm coaja acesteia, rezultând astfel un piure foarte delicios și zemos de roșii. Astfel, după ce am terminat cu roșiile, vom adăuga și pe acestea în bolul nostru, alături de cățeii de usturoi, dar și un praf de sare, o linguriță de zahăr granulat, puțin piper negru măcinat, după gusturile dar și oregano. 
  5. Sosul obținut se adaugă și el peste vinete și ardeii din tigaie. Aceasta se va mai lăsa pe aragaz, la foc mic, să mai fiarbă timp de aproximativ 5 minute. În continuare, vom adăuga după acest interval de timp, câte o chifteluță una câte una, pe rând, astfel încât chifteluțele să se prăjească în sosul format de noi, în tigaie. După ce le-am adăugat, este nevoie să acoperim tigaia cu un capac să le mai lăsăm pe foc mic până aproximativ 20 de minute astfel încât toate ingredientele să aibă mai mult gust și să se împreună reciproc. 
  6. După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit, iar deasupra putem presăra și puțin pătrunjel proaspăt, după preferințe. Poftă bună! 

retete cu preparate porc
Chiftele de carne cu legume[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Malfatti, celebrele găluște de ricotta cu spanac. O rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru o masă de familie!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Malfatti, celebrele găluște de ricotta cu spanac. O rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru o masă de familie!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies