Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru ca icrele pe care le prepari să reziste mai mult timp în frigider.
Icrele sunt un preparat foarte gustos, slab caloric și sănătos, care poate fi consumat atât ca gustare, cât și ca aperitiv, fiind alegerea perfectă de pus pe masă atunci când așteptăm oaspeți. Astfel, chiar dacă acest preparat se găsește peste tot în supermarketuri, unele gospodine preferă să le pregătească singure, datorită gustul lor inconfundabil pe care îl capătă atunci când sunt preparate în casă.
În acest caz, principala problemă atunci când pregătim icrele este termenul foarte scăzut de valabilitate pe care acestea le au.
De aceea, este foarte important ca gospodinele să țină cont de anumite sfaturi ale bucătarilor iscusiți, astfel încât să prelungească termenul de valabilitate al icrelor făcute în casă.
Ce trebuie să facă gospodinele atunci când prepară icre
Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit
Secretul pentru ca icrele să reziste mai mult timp, iar durata lor de viață să fie prelungită, este să le cureți cu atenție.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mai exact, puține persoane sunt cele care știu faptul că icrele sunt acoperite de o pieliță fină în care se găsesc și mici vase de sânge.
Acea pieliță trebuie curățată cu mare atenție, pentru ca preparatul să poată rezista la frigider pentru o perioadă îndelungată de timp. În caz contrar, icrele se vor altera mult mai repede.
Pentru a urma acest proces, trebuie, mai întâi, să cureți icrele foarte bine și, apoi, să le pui la scurs într-o sită, preț de câteva ore.
Ulterior, le vei amesteca ușor cu puțină sare.Cum se prepară icrele în casă
Citește și: Cu ce se albesc icrele. Care este secretul?
După ce ai respectat pașii prezentați anterior, trebuie să freci foarte bine icrele cu sare, până când vei observa că preparatul își schimbă culoarea.
Mai departe, vei pune icrele într-un borcan, astfel încât recipientul se va umple până la refuz, deasupra căruia vei turna un deget de ulei, pentru a preveni apariția mucegaiului.
Pregătite cu sare la borcan, icrele se pot păstra la frigider timp de câteva săptămâni, iar pe măsură ce vor trece zilele, vei observa cum culoarea lor se deschide.
Icrele se pot refrigera timp de una sau două luni, dacă sunt pregătite corect.