Mille feuille. Unul dintre cele mai sofisticate deserturi!

retete de gustare

Mille feuille

Mille feuille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Mille feuille.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Mille feuille, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Mille feuille 

Rețeta delicioasă de Mille feuille, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mille feuille este de 30 de minute 

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de Mille feuille este pentru 4 persoane 

tort napoleon reteta
Mille feuille[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Mille feuille 

  •  400 g de aluat foitaj 
  • 5 linguri de zahăr pudră  

ingrediente pentru crema de ciocolată 

  • 400 ml de frișcă naturală lichidă 
  • 400 g de ciocolată amăruie, după preferințe 

ingrediente pentru crema de vanilie 

  • 500 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 150 g de zahăr tos 
  • 50 g de amidon 
  • 5 gălbenușuri, la temperatura camerei 
  • 50 g de unt, la temperatura camerei 
  • 150 ml de frișcă 
  • 5 linguri de zahăr pudră 
  • o esență de vanilie 

Înainte

de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Mille feuille[Sursa foto: freepik]

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Citește și: Tortellini cu roșii. O mâncare rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru o seară aglomerată!

Mod de preparare- Mille feuille 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mille feuille este să începeți prin a preîncălziți cuptorul la o temperatură de 200 °C. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de aluatul nostru.
    Așadar, pe o suprafață plată vom presăra făină, și vom așeza aluatul nostru, peste care vom adăuga încă puțină făină. Acesta se va întinde cu ajutorul unui sucitor până când vom obține o grosime de aproximativ 2 mm, foaie pe care o vom tăia în 3 bucăți cât se poate de egale, pe care le vom așeza rând pe rând pe o tavă dreptunghiulară, în care am așezat deja hârtie de copt.
    Atenție însă! Peste această bucată de aluat, este nevoie să mai adăugăm încă o hârtie de copt pentru ca deasupra să așezăm o altă tavă de aceeași dimensiune cu prima. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate foile desertul nostru, pe un grătar separat, pentru a se răci. 
  3. Odată ce s-au răcit, în funcție de preferințe, ori vom lăsa foile de aluat exact de dimensiunea pe care se află, ori vom porționa astfel încât să obținem mai multe bucăți de desert, după preferințe. 
  4. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei noastre de vanilie. Așadar, am nevoie doar de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga laptele pentru a se mixa, alături de zahăr, dar și de esența de vanilie. 
  5. Într-un bol separat, de dimensiuni mai mari, vom omogeniza gălbenușurile împreună cu amidonul, iar treptat vom adăuga și laptele pe care tocmai l-am încălzit. Atenție însă! Laptele nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduț spun că aceste ingrediente se vor omogeniza împreună cu ajutorul unui tel. Ulterior, întreaga compoziție de gălbenușuri se va răsturna înapoi în oala în care am fiert laptele, pe aragaz, vom da focul la mic, și vom începe să continuăm să amestecăm cu ajutorul telului până când vom obține crema dorită aceasta îngroșându-se. În momentul în care a început să se îngroașe, vom adăuga și untul pe care îl vom încorpora iar ulterior vom lăsa crema deoparte să se răcească. 
  6. Acum a venit momentul să pregătim și crema noastră de ciocolată. Așadar, vom începe prin a adăuga într-o oală de dimensiuni potrivite, frișca naturală lichidă, pe care o vom așeza pe foc așteptând să se înfierbânte bine, însă nu să fiarbă, moment în care vom stinge focul și vom adăuga ciocolată neagră, pe care am rupt-o în bucăți, sau orice alt tip de ciocolată doriți, moment în care vom lăsa timp de aproximativ 5 minute ciocolata nemișcată, pentru a se topi iar ulterior vom începe să omogenizăm cu ajutorul unui tel. 
  7. A venit momentul să asamblăm și desertul nostru. Așadar, pe un platou, sau pe o tavă de dimensiuni mai mari, vom așeza primul strat de aluat, urmând ca, cu ajutorul unui poș sau unei pungi în care am pus crema de vanilie, iar în alta crema de ciocolată, vom începe ca din loc în loc să așezăm bulinele noastre de cremă, intercalate, sau cum doriți, după preferințe, pentru ca ulterior să adăugăm deasupra un alt strat de a luat, un alt strat de creme, iar în cele din urmă în ultim strat de aluat. Deasupra vom presăra puțin zahăr pudră, iar desertul se va introduce în frigider timp de aproximativ 3 ore, ia rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Mille feuille[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de frappe de casă a Gabrielei Cristea! Vedeta promite un gust delicios, ca cel de pe plajele din Grecia!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Paste cu bacon si mozzarella. Fuziunea perfectă între tradiție și savoare, o rețetă delicioasă și reconfortantă pentru iubitorii de paste!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

VIDEO Ce sume livra pe lună Alin Oprea în contul fostei sale partenere de viață, Larisa Uță. „Numele meu de cod era „Bancomatul.”

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies