Zi de zi consumăm alimente fel de fel. Însă știați care sunt cele mai bogate în vitamina d?
Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva alimente bogate in Vitamina D. În plus, descoperiți și cum ne pot ajuta acestea organismul să devină mai puternic.
Produse de origine animală
În prima categorie se pare că este vorba despre produsele de origine animală. Acestea sunt cele care au un aport mare de vitamina D, regăsit în special în albușul de ouă.
“Vitamina D se găsește în general în produsele de origine animală, în cantități rezonabile o găsim în albuș de ouă este foarte important să includem în alimentația noastră”, a explicat Mario Popescu, nutriționist.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Produse lactate
De asemenea, nu trebuie să uităm nici de lactate, printre care se află și iaurtul, chefirul și laptele, însă cele mai recomandate sunt cele care vin sunt în forma lor fermentată sau chiar dublu fermentată.
“De asemenea îl mai găsim in produse lactate iaurt chefir lapte. Eu nu recomand neapărat consumul de lapte, ce recomand, consumul de lactate, dar nu lapte, iaurt sau chefir sub forma lor fermentată sau chefir care este dublu fermentat”, a
adăugat specialistulCitește și: Fasole cu cârnați. Tradiție și gust autentic, o călătorie culinară în bucătăria românească!
Ficat și pește
Este cunoscut deja faptul că ficatul și peștele dețin un aport mare de vitamina D, însă, se pare că și modul de preparare al acestora contează destul de mult. Se recomandă ca ficățeii să fie preparați puțin înăbușiți, pentru a ne bucura totodată și de sursa lor bogată de fier. Atunci când vine vorba despre pește, se poate consuma în siguranță, somonul, dar și sardinele.
“De asemenea ficatul, peștele, și acestea sunt niște surse valoroase de vitamina D, dar contează foarte mult modul de preparare al acestor alimente, într-adevăr, ficățeii ii poți face puțin înăbușiți și nu este nici un fel de problemă. Pe lângă vitamina D, cantitate considerabilă pe care ne-o aduce este și o sursă foarte bună de fier, una dintre cele mai bune surse de fier, de asemenea somonul este o sursă foarte, foarte bună de vitamina D, dar ar trebui să includem în alimentația noastră somnul sălbatic, cât de mult putem, nu cel de crescătorie.
Conservele sunt ok, de exemplu, sardinele au o cantitate de vitamina D, foarte, foarte mare. Voiam să subliniez este foarte, foarte important să introducem sardinele, banalele sardine pe care probabil toată lumea le lasă acolo. Sunt foarte, foarte sănătoase, în primul rând pentru cantitatea de vitamina D, pe care ne-o aduc în organism și omega 3, acizi omega 3, atât de importanți pe care trebuie să ii includem. Sardinele au cea mai mare cantitate de omega 3 ca să spun așa, de asemenea oasele respective din compoziția lor, pentru că ele vin la pachet cu oase. Sunt o foarte bună sursă de calciu”, a încheiat acesta.
Citește și: Trucuri care merită furate de la un chef profesionist