Tuberculul de cartof reprezintă unul dintre cele mai nutritive și ușor de preparat alimente din bucătărie.
Datorită tehnicilor adecvate de gătit, piureul de cartofi poate deveni un fel de mâncare extrem de aromat. Descoperă de ce ar trebui să adaugi oțet peste acest preparat pentru a-l valorifica la maxim.
Citește și: Trucuri care merită furate de la un chef profesionist
De ce să pui oțet în piureul de cartofi
Preparatele culinare care au cartoful drept bază sunt printre cele mai versatile în bucătărie. Această versatilitate se datorează tuberculului foarte nutritiv și ușor de preparat. Există o multitudine de rețete care au cartoful ca ingredient principal, iar printre cele mai apreciate se numără piureul de cartofi.
Piureul de cartofi este un preparat culinar des întâlnit în bucătăria spaniolă. Bucătarii cu experiență recomandă ca acest fel de mâncare să nu fie achiziționat deja pregătit din supermarket, ci să fie preparat în propria casă.
În bucătăria spaniolă, există un ingredient prețios pe care bucătarii îl folosesc pentru a da piureului un gust savuros. Dacă dorești să adaugi o notă suplimentară de aromă mâncării tale, îți sugerăm să adaugi o lingură de oțet în apa în care fierbi cartofii. La final, vei observa o diferență semnificativă în gustul preparatului.
Pentru a obține un plus de aromă în piureul de cartofi, poți să adaugi, pe lângă unt și condimentele obișnuite, paprika. Ai libertatea de a alege orice tip de paprika dorești, fie că este dulce sau iute. Vei observa că mâncarea va căpăta o aromă mult mai intensă decât în mod obișnuit.
Mai jos, vom detalia pașii necesari pentru a pregăti rapid piure de cartofi.
Dacă vei urma ghidul de mai jos, vei savura cu siguranță o masă cu adevărat delicioasă.Rețetă rapidă și gustoasă de piure de cartofi
Ingrediente:
-1 kilogram de cartofi potriviți pentru piure;
-2 litri de apă;
-sare;
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
-oțet;
-60 grame de unt;
-100 ml de lapte;
-ulei;
-paprika dulce/iute.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert într-o cratiță.
Se curăță cartofii și se spală sub jetul de apă.
Se adaugă cartofii în apă, când aceasta începe să clocotească.
Se pune o lingură de oțet în apă și se lasă cartofii la fiert timp de 30 de minute.
Se strecoară cartofii de apă, după ce au fiert, și se zdrobesc într-o cantitate foarte mică de lichid în care au fiert (nu se aruncă excesul de apă, fiindcă va fi nevoie de el mai târziu).
Se topește untul într-un vas de bucătărie și se adaugă în cartofi.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Se adaugă în compoziția de cartofi laptele și se amestecă până la obținerea unei paste omogenizate.
Se pune puțin ulei într-o tigaie și se lasă la încins, la flacără mică, pe aragaz.
Se adaugă paprika dulce/iute, în funcție de preferințe, în tigaia cu ulei.
Se lasă paprika în tigaia de pe foc doar pentru câteva secunde și se îndepărtează rapid tigaia de pe flacără.
Se adaugă uleiul cu paprika în piureul de cartofi și se amestecă.