Pete cauzate de soare. Protecția pielii împotriva radiațiilor solare!

pete maronii pe fata
Pete cauzate de soare

Petele cauzate de soare sunt denumite pigmentări. Însă știați cum puteți să vă protejați de acestea?

Aflați din rândurile următoare, ce este mai exact alimentarea. În plus, descoperiți și care sunt factorii de risc pentru apariția petelor cauzate de soare, dar și cum le putem trata. 

 

Ce este pigmentarea  

deși puține persoane știu, se pare că pigmentarea reprezintă o acumulare în exces de melanină a pigmentului nostru fiziologic, fiind reprezentate de anumite spoturi care apar din cauza expunerii excesive la soare. 

“Este o acumulare în exces de melanina pigmentul nostru fiziologic. Petele pigmentare sunt spoturi care apar ca urmare a stimulării de către soare de către ultravioletele de fapt radiațiile ultraviolete de tip B și de tip A care apar la un moment dat după o acumulare a acestor radiații o expunere cronică la soare”, a explicat Gabriel Balcangiu – Stroescu, medic dermatolog. 

pete cauzate de soare
Pete cauzate de soare[Sursa foto: freepik]

 

Factori de risc pentru apariția petelor cauzate de soare 

Printre factorii de risc pentru apariția acestor pete cauzate de soare, se află și faptul că avem o piele sensibilă, perioada în care femeile sunt însărcinate, tulburările hormonale, însă principala cauză este faptul că soarele este din ce în ce mai puternic. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Sunt si cauzele hormonale si cea mai cunoscută hiperpigmentare este melasma sau cloasma, care apar de obicei la femeile însărcinate sau la femeile care iau anticoncepționale, terapii hormonale, mai apare hiperpigmentarea post-inflamatorie. Avem o traumă la nivelul pielii, de exemplu, arsură chiar de soare sau arsură termică și pielea noastră răspunde hiperpigmentandu-se în exces pe zona respectivă, avem pistrui sau efelitele care sunt de obicei, determinate, genetic sau apar la persoanele cu pielea foarte deschisă fototipul unu și 2, roșcații (...) 

Părintele dematologiei a împărțit tipurile de piele in 6 și normal pielea mai deschisă la culoare este mult mai sensibila niciodată nu se bronzează se arde în principal vorbim de fototipul unu și 2 și după ce trece arsura de multe ori pot apărea hiperpigmentari. Sunt din ce în ce mai frecvente situatiile, pentru că soarele este mai puternic, s-a redus stratul de ozon, avem obiceiul de a sta cât mai mult la soare în ultimul timp, sunt tulburări hormonale la majoritatea femeilor în prezent, iau si concepționale și atunci există un risc mai mare de

hiperpigmentare sau l-am observat în ultimii ani de zile”, a analizat specialistul. 

crema pete pigmentare
Pete cauzate de soare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai cool job-uri pentru pasionatele de frumusete

 

Cum tratăm petele cauzate de soare 

Bineînțeles că odată ce aceste pete și-au făcut apariția pe pielea noastră, trebuie să le și tratăm într-un mod sau altul.

Așadar, principalul aspect este că ar trebui să evităm cu orice preț expunerea îndelungată la soare, sau măcar să utilizăm o cremă de protecție cu un nivel mare. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

“Să evitam expunerea cronică la soare și în primul rând agresiunea acestuia, trebuie să ne expunem la soare dar limitat și cu cremă de protecție și într-un interval potrivit  

In timp pot trada efectiv foto-aging-ul sau îmbătrânirea cutanată determinată de soare și ele pot să se asocieze cu alte probleme care sunt cauzate de expunerea cronică la soare sau la radiații, cancerul de piele, aparitia ridurilor, elastoza cutanata, distrugerea colagenului și elastinei, îmbătrânire precoce. (...) 

există sunt tratamente speciale medicale de la lasere care targeteaza melanina și o distrug și îndepărtează, până la peelingurile chimice homecare-ul poate să ajute cremele pe baza de acizi din fructe alfa și beta, hidroxiacizii sunt cei mai frecvent utilizați care inhibă activitatea enzimei care produce melanina tirozinaza sau îndepărteaza straturile superficiale de piele și odată ele și petele. (...) 

Ar trebui să ne expunem cu grija și cu mult discernământ, prevenția este cea mai importantă să folosim cremele cu protecție mare 50 plus și intervalul potrivit până în ora 10:00 după ora 16”, a încheiat acesta. 

pete maronii pe gat
Pete cauzate de soare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cele mai cool job-uri pentru pasionatele de frumusete

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies