Cum obții o culoare deschisă la păr fără a-l deteriora

culoare deschisa la par fara ardere
Cum obții o culoare deschisă la par fără a-l deteriora

Există nenumărate persoane care își doresc să aibă o culoare mai deschisă la păr, însă le este teamă să utilizeze o vopsea. Stiați că puteți obține acest lucru fără să deteriorați părul?

Aflați din rândurile următoare, care sunt opțiunile de vopsire în nuanțe deschise, însă cu care nu veți afecta sănătatea părului. În plus, descoperiți și care sunt metodele naturale, pe care le puteți folosi pentru a vă deschide nuanța părului. 

 

Opțiuni de vopsire în nuanțe deschise care nu afectează sănătatea părului 

Infuzia de mușețel

În ciuda faptului că în prezent există nenumărate modalități prin care ne putem vopsi părul, există și anumite persoane care apelează la diverse opțiuni prin care își pot deschide sau închide părul, una dintre ele

fiind reprezentată și de infuzie cu mușețel. Dat fiind faptul că vopseaua sintetică de păr a fost inventată în anul 1907, însă vopseaua în sine are o istorie mult mai lungă, înainte de toate acestea, femeile își doreau încă pe atunci să-și schimbe nuanța naturală a părului, motiv pentru care apelau la nenumărate modalități prin care să-și nuanțeze părul.

Printre acestea se află și infuzia de mușețel, care are efect asupra părului blond, atunci când este utilizat la fiecare clătire.

După acest pas, părul va avea un aspect mult mai revitalizat și o culoare mai intensă.  

decolorant par fara amoniac
Cum obții o culoare deschisă la par fără a-l deteriora[Sursa foto: freepik]

Cafeaua  

Cafeaua se află și ea printre metodele cu ajutorul căreia vom putea vopsi părul. Se pare că tot ce trebuie să facem este să prepare un expresso, pe care îl amestecați cu puțin balsam de păr. După șamponare, vom aplica acest preparat, și am lăsat să acționeze timp de aproximativ 10 minute, urmând să clătim părul bine cu apă.

Procesul se poate repeta de fiecare dată când ne spălăm pe cap, iar în cazul în care nu ne dorim să folosim balsamul, putem folosi cafeaua ca atare, pentru ca părul nostru să aibă multă strălucire, o culoare mai intensă, dar și vitalitate. 

Sfecla si morcovii  

In cazul în care părul este uscat, dar vă doriți să renunțați la vopseaua din comerț și să apelați la o metodă mai naturală pentru vopsit părul, tot ce trebuie să faceți este să apelați la sucul proaspăt de morcovi cu sfeclă roșie, dat fiind faptul că acest amestec

deține pigmenți roșii, respectiv portocalii, părul va avea o culoare mult mai intensă și va beneficia totodată și de un tratament de regenerare și revitalizare. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați acest suc de morcov și sfecla, după fiecare șamponare, urmând să fie lăsat să acționeze, iar ulterior părul să fie clătit.  

vreau sa ajung la culoarea mea naturala
Cum obții o culoare deschisă la par fără a-l deteriora[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rozmarinul  

De asemenea, în cazul în care părul este de o nuanță șaten închis, și vă doriți să vă păstrați nuanța naturală însă să fie mai intensificată, după fiecare spălare, acesta se poate clăti cu infuzie concentrată de rozmarin sau chiar de cuișoare și salvie.  

Rubarba  

în cazul în care părul este deschis la culoare și vă doriți să aveți o intensitate mult mai bună la nuanță, este recomandată rubarba.

Tot ce trebuie să faceți să preparați o mască din aceasta, mai exact din rădăcină de rubarbă măcinată, 3 mâini din această cantitate, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, și o linguriță de apă fierbinte. Această mască se aplică pe păr cât mai uniform cu putință, chiar și cu ajutorul unei pensule, lăsată fiind să acționeze timp de aproximativ 40 de minute, interval de timp după care vom clăti bine părul. 

decolorant par brunet
Cum obții o culoare deschisă la par fără a-l deteriora[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj pentru birou. Ghid pas cu pas pentru un machiaj profesional și elegant, potrivit pentru mediul de birou!

 

Metode naturale de deschidere a culorii părului 

Tratament cu scorțișoară, miere și oțet

Pentru această metodă naturală de deschidere a părului, puteți utiliza tratamentul care conține scorțișoară, miere, dar și oțet. Se pare că acestea sunt ingredientele care ajută totodată și la eliminarea toxinelor care afectează sănătatea părului, remediu care poate să fie aplicată special pe păr roșcat, dar și blond, oferindu-i astfel un aspect moale, dar și strălucitor. 

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingura de scorțișoară măcinată, ½ cană de miere, 1 cană de oțet distilat Și 1 lingura ulei de măsline, iar tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele într-un recipient de sticlă și să le amestecați până obțineți o pastă omogenă, iar ulterior, trebuie să acoperiți tratamentul și să-l păstrați într-un loc răcoros. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În ceea ce privește modul de aplicare, tot ce trebuie să faceți este să umeziți părul, să-l despărțiți în mai multe șuvițe și sa aplicați tratamentul de la rădăcini până la vârfuri, iar ulterior cu ajutorul unei perii, se distribuie uniform iar cu ajutorul unei căști de duș, veți lăsa produsul să acționeze timp de aproximativ 2 ore, capul fiind acoperit cu aceasta, iar ulterior veți clăti cu apă călduță și îl veți usca cu un prosop curat. Tratamentul se poate repeta de 3 ori pe săptămână. 

Tratament cu rubarbă

De asemenea, rubarba este un ingredient recunoscut pentru faptul că deține un conținut ridicat de antioxidanți, aminoacizi, ingrediente care sprijină sănătatea părului, în special, cu ajutorul cărora, veți obține un ton mai deschisa a nuanței părului pe care o aveți în prezent.

Pentru acest tratament, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 5 linguri de rubarbă tocată și 2 căni de apă, iar tot ce trebuie să faceți este să puneți rubarba într-o oală cu apă și lăsați-o sa fiarbă 15 minute la foc mic, iar ulterior, conținutul să fie filtrat printr-o strecurătoare din pânză. 

Atunci când este vorba despre modul de aplicare, acest tratament trebuie să fie aplicat pe tot părul și lăsați-l timp de aproximativ 30 de minute. Și acest tratament se poate utiliza de 3 ori pe săptămână. 

par saten deschis
Cum obții o culoare deschisă la par fără a-l deteriora[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Machiaj pentru birou. Ghid pas cu pas pentru un machiaj profesional și elegant, potrivit pentru mediul de birou!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies