Stresul, boala secolului – Cum să combați această “maladie” cu 5 TRUCURI la îndemână

Stresul, boala secolului – Cum să combați această “maladie” cu 5 TRUCURI la îndemână
Stresul, boala secolului – Cum să combați această “maladie” cu 5 TRUCURI la îndemână

Stresul este considerat, la nivel mondial, o maladie extrem de serioasă și intră în categoria celor ce sunt tot mai prezente în viața de zi cu zi, asa cum este și anxietatea sau depresia. Dezechilibrele la nivel fizic și psihic sunt tot mai des întâlnite și implică situații destul de dificile care la un moment dat nu pot fi controlate așa cum ar trebui.

Însă cu puțină determinare și voință, așa denumita “boală a secolului” poate fi ținută în frâu și poate chiar fi eliminată într-un procentaj destul de mare. 

În rândurile ce urmează te invit să cunoști 5 metode practice pentru a combate stresul sau chiar pentru a-l elimina, dacă și tu îți dorești acest lucru și te afli într-o situație delicată.

 

Cum te poți destresa și care sunt metodele pe care le ai la îndemână?

 

  1. Adoptă o atitudine pozitivă înainte de toate

Deși poate părea destul de dificil, adoptarea unei atitudini pozitive este primul pas pe care ar trebui să îl faci în combaterea stresului cotidian. În loc să îți creionezi idei greșite despre anumite situații sau persoane încearcă mai bine să vezi partea plină a paharului și să adopți strategia inversă. Exersând în fiecare zi acest lucru, vei vedea în timp schimbări la nivel psihic și chiar câteva procente lipsă de stres.

  1. Încearcă să te relaxezi cu ore de yoga

Dacă după o viață de parcurs același traseu în fiecare zi, fără prea multe activități interesante și într-o continuă goană spre nicăieri observi cum stresul îți afectează sănătatea, poate că ar fi momentul oportun să încerci o activitate sportivă. Yoga, de exemplu, este recomandată pentru o relaxare totală a minții și eliberarea de cătușele ce țin capul mereu prins în treburi. 

De asemenea, yoga presupune un efort minim, concentrație asupra respirației și o atitudine pozitivă. Încearcă măcar o dată, să vezi dacă îți face plăcere.

  1. Organizează-ți viață

Un topic care arde pentru majoritatea persoanelor care pur și simplu nu își găsesc locul și mai sunt și stresați din această pricină este organizarea. Lucrurile începute în același timp, fără să fie duse la bun sfârșit sunt categoric motive de stres, suficiente pentru a afecta sănătatea unei persoane și a o da peste cap în fiecare zi. În acest caz, organizarea este cheia. 

Poți folosi atât notițele din telefon pentru a-ți scrie lucrurile pe care le ai de făcut, în ordinea importanței, cât și un carnețel care să îți fie la îndemână mereu. Cu timpul vei vedea că te poți organiza eficient, și în plus, scrisul este o metodă bună de relaxare pe care o poți adopta din când în când, chiar și cu un vape cu CBD, dacă îți face plăcere. Pe Legalizeit.ro poți descoperi gama de astfel de produse, precum și diverse indicații de care să ții cont.

  1. Stabilește ce este prioritar pentru tine

Eliminând toate sarcinile mâncătoare de timp și nervi te pot destresa destul de mult. Dacă știi că ai avut de-a face cu lucruri care nu au avut atât de multă importanță, dar cărora le-ai acordat mai multă atenție decât s-ar fi cuvenit, fără rezultate favorabile pentru tine, poate că ar trebui să analizezi astfel de cazuri și să… cerni sita. Și nu uita că lucrurile mărunte mai pot aștepta.

  1. Schimbă stilul de viață

Să nu crezi că stresul este cauzat doar de dezorganizare, prea mult de muncă, timp lipsă sau adaptarea la situații cu care nu ești de acord. Stresul poate apărea și din cauza unei proaste managerieri a stilului de viață. 

Somnul la ore târzii, mâncatul haotic sau lipsa mișcării sunt alte aspecte care ar trebui schimbate pentru a scăpa măcar de o parte din stresul care te macină în fiecare zi. 

Alimentația corectă este esențială, indiferent că ești stresat sau nu, însă dacă te afli în situația în care ar trebui să faci o schimbare, atunci încearcă să elimini tot ce este mai prost de pe masă.

Așadar, aceste 5 metode prezentate mai sus ar putea să îți fie de folos în combaterea stresului. Nu trebuie să le adopți pe toate în același timp, însă pas cu pas vei vedea că poți face schimbările de care ai nevoie, pentru minte și corp sănătoase.

 

Sursă foto: Pexels.com

 


Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cum îl ajută Mihai Trăistariu pe fratele care i-a incendiat casa: "Știți că nu are o situație prea bună"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies