Detaliile la care trebuie să fii atent, atunci când vine vorba de bagajele de avion. Ce trebuie să știi dacă nu vrei să plătești în plus

Detaliile la care trebuie să fii atent, atunci când vine vorba de bagajele de avion. Ce trebuie să știi dacă nu vrei să plătești în plus
Detaliile la care trebuie să fii atent, atunci când vine vorba de bagajele de avion. Ce trebuie să știi dacă nu vrei să plătești în plus

Oricine se pregătește să călătorească cu avionul trebuie să abordeze cu atenție pregătirea bagajelor, pentru a evita eventualele surprize de natură financiară. Este important să evite senzația de a fi prins într-un capcană și a fi nevoit să plătească costuri suplimentare neașteptate.

Regulile cu privire la dimensiunea și greutatea bagajelor care nu atrag taxe adiționale pot varia între companiile aeriene.

Citește și: Ținute potrivite pentru femeile peste 50 de ani. Cum să îți îmbraci vârsta cu încredere și rafinament!

Dimensiunile bagajelor de mâna

IATA, organizația internațională de aviație, oferă sfatul ca dimensiunile bagajelor de cabină să se încadreze în limitele de 55 x 35 x 20 de centimetri, incluzând roțile, mânerele și buzunarele.

Cu toate acestea, nu există un set standard de măsurători acceptate de toate companiile aeriene. De aceea, este prudent ca cei cu călătorii programate să verifice aceste reguli la compania aeriană de la care au achiziționat biletul.

De exemplu, o deviere de la dimensiunile recomandate de IATA poate fi găsită în politica Qatar Airways. Această companie aeriană permite bagajelor de mână să aibă dimensiunile de 50 x 37 x 25 de centimetri.

Pe lângă dimensiuni, greutatea bagajelor de cabină este și ea importantă. Unele companii aeriene, cum ar fi Brussels Airlines și Eurowings, au stabilit o limită de opt kilograme. În contrast, Qatar Airways și Emirates acceptă doar șapte kilograme. Multe companii aeriene au mărit această limită, permitând până la 10 kilograme sau chiar 23 de kilograme, în cazul British Airways.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce tarife au unele companii aeriene pentru bagaje

Taxele pentru transportul bagajelor de mână cu companiile aeriene variază între 5 și 40 de euro. În ceea ce privește Easyjet, pentru a avea posibilitatea de a lua bagajele de cabină (cu dimensiunile de maxim 56x45x25), pasagerii trebuie să achiziționeze opțiunea "bagaj de mână mare" la momentul rezervării, la costul de 7,99 euro, sau să opteze pentru un loc în zona "Față/Peste aripă", asigurând astfel mai mult spațiu pentru picioare (10,49 euro), sau să aleagă locuri în "Primul rând" (16,99 euro).

Pasagerii care aleg să călătorească cu Eurowings folosind tariful Basic sunt autorizați să transporte doar un bagaj mai mic decât dimensiunile recomandate de IATA. În cazul în care doresc să aducă și o valiză de mână, trebuie să suporte o taxă denumită "De la 15 euro" pentru a beneficia de opțiunea "Două bagaje de mână și îmbarcare prioritară".

Ryanair oferă în tarif doar o geantă mică cu dimensiunile de 40 x 20 x 25 centimetri.

În situația în care pasagerii doresc să aducă o valiză de cabină obișnuită cu greutatea de maxim 10 kilograme și dimensiunile de 55 x 40 x 20 de centimetri, trebuie să achite un cost suplimentar cuprins între 12,99 și 25,99 euro. O altă opțiune disponibilă este să aleagă tariful "Prioritate și două bagaje de mână", pentru care costul variază între 8 și 32 de euro.

În situația pasagerilor Wizz Air care aleg tariful de bază și doresc să transportate o valiză de cabină obișnuită, este necesar să opteze pentru tariful "Wizz air priority" (costul adițional variază între 5

și 40 de euro în plus). În cazul în care aleg să achiziționeze acest serviciu în aeroport, vor plăti o taxă de 30 de euro.

Companiile aeriene Ryanair, TAP și Vueling impun tarife mai ridicate atunci când călătorii se confruntă cu depășirea limitelor pentru bagaje și sunt nevoiți să le ridice de la poarta de îmbarcare. Astfel, pentru astfel de situații, Ryanair aplică o taxă de 69 euro, TAP percepe 70 de euro, în timp ce Vueling cere 80 de euro ca penalizare.

Pe de altă parte, Eurowings și Norwegian oferă călătorilor o opțiune prin care pot achita 15 euro pentru fiecare kilogram în plus depășit în greutatea bagajelor.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Referitor la Wizz Air, politicile lor sunt legate de dimensiunile bagajelor. Dacă bagajul respectă mărimile de până la 55x40x23 de centimetri, călătorii vor putea să plătească o sumă de 30 de euro pentru a transporta aceste bagaje. Însă, în cazul în care dimensiunile depășesc aceste limite, călătorii vor fi obligați să efectueze check-in-ul la un cost de 60 de euro pentru gestionarea valizei mai mari. Astfel, călătorii sunt sfătuiți să fie atenți la regulamentele specifice fiecărei companii aeriene înainte de a călători, pentru a evita costuri neașteptate legate de bagaje.

Citește și: Vouchere de vacanță 2023 pentru salariate! Ce le este interzis femeilor să facă cu tichetele de vacanță

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

5 trucuri ca să slăbești fără a renunța la bucuria de a mânca

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies