Ce trebuie să pui lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată. Vei avea parte de o surpriză plăcută

Ce trebuie să pui lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată. Vei avea parte de o surpriză plăcută
Ce trebuie să pui lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată. Vei avea parte de o surpriză plăcută

Plantele de castraveți, cunoscute și sub denumirea lor latină Cucumis sativus, sunt potrivite pentru grădinarii începători datorită ușurinței de cultivare.

Strategia de plantare însoțitoare poate fi adoptată pentru a maximiza randamentul și sănătatea culturii tale de castraveți în grădină. Această practică, adesea utilizată de către gospodarii din mediul rural, contribuie la dezvoltarea unor castraveți sănătoși și bine hrăniți.

Citește și: Ce se întâmplă dacă adaugi boabe de orez în vin. Trucul îți va schimba viața

Ce trebuie să pui lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată

Metoda de plantare însoțitoare, o tehnică agricolă cu rezultate dovedite, contribuie la îmbunătățirea și protejarea plantelor sensibile din grădină. Prin această practică, fermierii și grădinarii amplasează plante specifice în proximitatea unei alte culturi pentru a descuraja dăunătorii, a atrage insectele benefice și pentru a spori ritmul de dezvoltare.

Plantele selectate cu atenție pot influența în mod pozitiv recolta de castraveți dacă sunt dispuse în apropiere.

Prin atragerea insectelor benefice, respingerea dăunătorilor și îmbunătățirea calității solului, aceste plante contribuie la optimizarea mediului. Iată ce poți să plantezi lângă castraveți pentru a asigura o recoltă generoasă:

Mazărea: Prin capacitatea sa de a fixa azotul în sol, mazărea contribuie la îmbogățirea acestuia cu nutrienți esențiali pentru o dezvoltare sănătoasă a castraveților. În plus, mazărea oferă un suport vertical util pentru castraveți, susținându-le creșterea și dezvoltarea în condiții optime.

Condurul doamnei sau condurași sau NASTURTIUM: Considerate printre cele mai preferate plante însoțitoare, gălbenelele sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a împiedica numeroși dăunători să se apropie, inclusiv afidele, care pot afecta frunzele castraveților.

Fasolea verde: Asemănătoare cu mazărea, fasolea verde contribuie la fixarea azotului în sol, sporind fertilitatea acestuia, și oferă un habitat umbros care poate servi drept suport pentru creșterea castraveților.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Busuiocul: Proprietățile chimice eliberate de busuioc pot juca un rol în respingerea unor dăunători. Amplasarea busuiocului în apropierea plantelor de castraveți poate sprijini eforturile de protecție a acestora.

Ridichi: Ridichile se dezvoltă rapid și pot fi cultivate în apropierea castraveților pentru a crea un strat de acoperire al solului, contribuind astfel la reținerea umidității.

Fenicul: Feniculul are potențialul de a atrage insecte benefice, precum furnicile și păianjenii, care pot juca un rol important în gestionarea populației de dăunători.

Ceapă verde: Optează pentru ceapă verde sau ceapă cățărătoare ca plante învecinate cu castraveții, deoarece acestea au capacitatea de a respinge dăunătorii.

Dovleceii sau dovlecii de vară: Aceștia pot fi cultivați în apropierea castraveților datorită faptului că fac parte din aceeași familie botanică, beneficiind de împărțirea resurselor și condițiilor de dezvoltare similare.

Salata: Plantarea salatei în apropierea castraveților poate asigura acoperirea solului și menținerea nivelului de umiditate. De asemenea, poate oferi o protecție utilă castraveților tineri împotriva expunerii excesive la soarele intens.

Tărâțele de orez: Dacă le ai la îndemână, tărâțele de orez pot fi utilizate ca strat de mulci în jurul plantelor de castraveți. Acestea au capacitatea de a menține umiditatea, de a preveni dezvoltarea buruienilor și de a proteja rădăcinile de temperaturile ridicate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ce mai poți pune lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată

Porumb: Pentru a economisi spațiu și a optimiza eficiența grădinii, poți utiliza tulpinile de porumb ca spaliere naturale pentru castraveți, însă asigură-te că alegi o varietate de castraveți de dimensiuni mici și ușoare, astfel încât să fie susținute corespunzător. Prin această practică, castraveții vor beneficia și de avantajul unui mulci natural sub tulpinile de porumb, care va menține umiditatea și va reduce creșterea buruienilor.

Mărar: Mărarul, o plantă aromatică populară în grădinărit, atrage insecte benefice precum polenizatorii și viespile parazite, contribuind astfel la polenizarea castraveților și menținând echilibrul populației de dăunători în grădină. De asemenea, mulți grădinari consideră că mărarul poate îmbunătăți aroma castraveților maturi. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la alte ierburi aromatice, cum ar fi salvie și menta, care pot avea arome puternice ce pot afecta gustul castraveților.

Explorarea și observarea interacțiunilor dintre diversele plante din grădină este esențială. Deși nu toate asocierile se pot potrivi perfect în orice mediu, încercarea și adaptarea vor contribui la identificarea celor mai potrivite combinații pentru obținerea unei recolte optime de castraveți.

Citește și: 10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce se întâmplă dacă pui usturoi în vasul de toaletă pe timpul nopții. Trucul mai puțin cunoscut

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies