Shakshuka se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Shakshuka.
Rețetă de Shakshuka
Rețeta delicioasă de Shakshuka, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Shakshuka este de 30 de minute
Citește și: Batoane Granola. Pentru un mic-dejun sănătos!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră
Rețeta de Shakshuka este pentru 4 persoane
Ingrediente – Shakshuka
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 ardei roșii curățați și tocați mărunt
- 5 căței de usturoi tocați mărunt
- 3 lingurițe de paprika
- 2 lingurițe de chimion
- 1/2 de linguriță de chili pudră
- 800 g de roșii la conservă decojite
- 3 ouă, temperatura camerei
- Sare
- piper negru măcinat
- sigur o legătură de coriandru tocat
- o legătură de pătrunjel tocat
Înainte de a
Mod de preparare- Shakshuka
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de shakshuka, este să începeți prin a încinge o tigaie de dimensiuni mai mari, în care ați adăugat ulei de măsline, pe aragaz la
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să începeți să tocați mărunt sau felii, ardeiul gras, dar și ceapa, cele 2 ingrediente se vor prăji în tigaia pe care am pus-o la încins, timp de aproximativ 5 minute, până când observăm că ceapa începe să devină translucidă. Abia apoi vom adăuga în tigaie și usturoiul pe care l-am tocat mărunt în prealabil, dar și sare, piper negru măcinat, paprica, chimion, chili pudră, toate aceste ingrediente, astfel încât preparatul să se mai gătească așa timp de aproximativ un minut.
- A venit momentul să turnăm în tigaie și roșiile, dar și zeama care se află în conservă, și să amestecăm bine toate ingredientele dintre tigaie, cu ajutorul unei linguri rupând ușor toate roșiile rând pe rând. În cazul în care mai simțiți nevoia, după ce ați gustat, mai puteți condimenta preparatul cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar apoi așteptați să ajungă în punctul de fierbere.
- Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri, veți crea în sosul de roșii 3 gropi mai mari, în care veți sparge ouăle, rând pe rând. Imediat apoi veți acoperi tigaia de dimensiuni mai mari cu un capac, și o veți lăsa pe foc pentru încă aproximativ 10 minute, astfel încât ouăle să se gătească și ele, exact după preferințe.
- După acest interval de timp, vom presăra deasupra și pătrunjel și coriandru proaspăt, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.