Cine este Sorin Grindeanu. „Sunt destul de hârșâit în ale politicii”

Cine este Sorin Grindeanu
Cine este Sorin Grindeanu. „Sunt destul de hârșâit în ale politicii”

Sorin Grindeanu este unul dintre cei mai importanți oameni politici din România.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Sorin Grindeanu și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii neștiute din viața personală a omului politic.

Cine este Sorin Grindeanu

Citește și: Cine este soțul Alinei Gorghiu. „La cununia civilă au participat doar apropiaţii!”

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973 în Caransebeș, într-o familie de intelectuali, părinții acestuia fiind profesori la „Liceul Pedagogic” din Caransebeș.

În ceea ce-i privește pe bunicii materni, aceștia au fost deținuți politici, ducând o viață grea, fapt care l-a făcut pe Sorin Grindeanu să intre în politică și să aibă convingerea că poate schimba lucrurile în bine pentru locuitorii acestei țări, ajungând astăzi unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici din România.

Bunicul meu a fost deținut politic. A avut o viață nu tocmai simplă. Nici bunica mea, de asemenea, fiind soție a unui deținut politic. La fel și mama. Au pătimit de pe urma abuzurilor și nu a fost o perioadă simplă. Sunt oameni care mi-au insuflat valorile după care mă ghidez .”, a povestit Sorin Grindeanu în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată pe Kanal D.

Ce studii are Sorin Grindeanu

Din punct de vedere profesional, Sorin Grindeanu este de profesie informatician, acesta fiind absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică.

După finalizarea studiilor a obținut o bursă de trei luni la Universitatea din Bologna, în domeniul statistică socială. Și-a completat studiile în domeniul Educația adulților la Institutul für Erwachsenenbildung din Frankfurt, Universitatea din Aveiro și Universitatea Beckett din Leeds, urmând ca în 2013 să devină absolvent al unui program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații

și Ordine Publică la Academia Națională de Informații.

Cariera politică a lui Sorin Grindeanu

Citește și: Sorin Grindeanu vine sâmbătă la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a intrat în politică în luna noiembrie a anului 1996, când a devenit membru de partid.

Ulterior, acesta a trecut prin mai multe funcții politice, până la cea de premier al României, pentru o perioadă de 6 luni, mai exact în intervalul 4 ianuarie 2017 și 29 iunie 2017, bucurându-se de susținerea lui Liviu Dragnea.

În acea perioadă, cariera lui politică este strâns legată de cel mai amplu protest înregistrat de după Revoluție și până în prezent, în cadrul căruia peste 600.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a boicota Ordonanța 13 dată de guvernul condus de Grindeanu, care amnistia anumite fapte penale.

Acest fapt a dus la demiterea lui Sorin Grindeanu prin moțiune de cenzură de propriul partid și exclus din PSD. A revenit apoi în 2020 în cadrul partidului, iar în prezent este viceprim-ministru al României și ministrul al Transporturilor și Infrastructurii, funcții asumate începând cu data de 25 noiembrie 2021.

În momentul de față, Sorin Grindeanu are mai bine de 26 de ani experiență în politică, timp în care a trecut prin numeroase încercări de-a lungul timpului și provocări pe care a încercat să le gestioneze cum a știut mai bine.

 

Politica îți dă de foarte multe ori, mai ales în partea de început, impulsul să renunți pentru că ai foarte multe dezamăgiri, ți se pare că nu ești ascultat. Dacă ești tenace și te ții de un anumit plan, reușești. Am deja 26 de ani de când sunt în politică. Sunt destul de hârșâit în ale politicii .”, a spus omul politic în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Dintre cele mai grele momente petrecute în politică, fostul prim-ministru amintește fix momentul în care a ocupat această funcție, chiar și pentru o perioadă de doar 6 luni.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

 „ Este foarte prea viața de prim-ministru. Dacă ești responsabil și simți pentru țara ta și pentru cetățenii tăi, te apasă acest lucru. Încerci să faci bine, cât poți tu de mult, dar nu tot timpul îți iese. De foarte multe ori, dorința de a face bine este întoarsă și ți se întoarce împotriva ta. Nu este un lucru simplu .”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Familia lui Sorin Grindeanu

Cine este Sorin Grindeanu
Sorin și Mihaela Grindeanu, alături de cei doi copii ai lor [Sursa foto: Facebook]

Din punct de vedere personal, Sorin Grindeanu este căsătorit de 20 de ani cu Mihaela Grindeanu, cea care i-a dăruit doi copii, o fată și un băiat.

Soția fostului premier se ocupă cu comerțul produselor farmaceutice și deține două societăți comerciale, fiind o prezență discrete în spațiul public.

Familia lui Sorin Grindeanu se află în Timișoara, iar în această perioadă omul politic pleacă în mod constant din București pentru a fi alături de cei dragi.

 „ Nu îmi e simplu în această perioadă. Merg din două în două săptămâni acasă, în weekend. Nu îi este simplu nici familiei mele, nici copiilor și nici soției mele, dar sunt alături de mine și îi simt alături de mine .”, a mai spus Sorin Grindeanu în emisiunea de pe Kanal D.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cine este Petre Roman. „Este un gentleman”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies