Ce alimente să consumi toamna

Ce e permis, ce e interzis să mâncăm toamna
Ce alimente să consumi toamna

Află din rândurile următoare cum trebuie să ne alimentăm toamna astfel încât să ne păstrăm organismul sănătos.

Toamna este unul dintre anotimpurile care ne oferă o paletă largă de fructe și legume de sezon de unde putem alege, care ne delectează gusturile și ne oferă savoarea și prospețimea de care avem nevoie. De aceea, trebuie să profităm de acest sezon și să ne luăm necesarul zilnic de vitamine și minerale din alimentele pe care le consumăm.

Cu toate acestea, acest sezon poate să ascundă și anumite capcane alimentare de care trebuie să ținem cont astfel încât să ne păstrăm organismul sănătos.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Virgiliu Stroescu a vorbit despre cum ar trebui să arate un meniu de toamnă astfel încât să luăm tot ceea ce este mai bun din roadele de sezon pentru organismul nostru.

Ce alimente să consumi toamna

Citește și: Dietă de toamnă pentru slăbit

Ce e permis, ce e interzis să mâncăm toamna

După cum spuneam, toamna ne oferă o varietate largă de fructe și legume de sezon de unde putem alege și care au numeroase beneficii asupra organismului nostru.

Astfel, printre alimentele care ar trebui să nu lipsească din meniul nostru de toamnă se numără:

  • legumele rădăcinoase- morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, țelina și ridichea neagră;
  • cerealele integrale- orezul brun, quinoa, ovăzul;
  • leguminoasele- fasolea, năutul, lintea, mazărea;
  • legumele verzi- broccoliul, spanacul, varza, anghinarea, castraveții;
  • fructele- merele, perele, strugurii, gutuile.

Toamna trebuie să alegem alimente bogate în fibre, energie și substanțe fitochimice ”, a spus specialistul în domeniu.

În funcție de combinațiile alimentare pe care le alegi, este foarte important ca în cadrul fiecărei mese să se regăsească cel puțin o categorie din cele menționate anterior. De asemenea, deoarece în anotimpul rece avem tendința de a consuma carne în cantități mai mari sau alimente grase care să ne ajute să trecem peste temperaturile scăzute, specialistul în domeniu ne recomandă să evităm consumul ridicat de carne.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În schimb, peștele este foarte indicat a fi consumat măcar de două ori pe săptămână datorită conținutului de Omega 3, care este foarte valoros pentru organism.

Mai mult decât atât, nuci, alunele, fructele uscate, stafidele și smochinele sunt de asemenea recomandate a fi introduse în alimentația noastră zilnică, fiind bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.

Ce alimente să eviți toamna

Ce e permis, ce e interzis să mâncăm toamna

Specialistul în domeniu a atras atenția cu privire la ordinea în care trebuie consumate anumite alimente și de care trebuie să ținem cont pentru a avea grijă de organismul nostru. Astfel, atunci când vine vorba de fructele de sezon, ele trebuie consumate înainte de masă, cu aproximativ 30 de minute.

Fructele trebuie mâncate înainte de masă. Ele sunt dulci și au 80% apă. Dacă mănânci mărul la sfârșit, el fermentează și face presiune. Hrănim tubul digestiv la început cu un fruct. ”, a spus specialistul în domeniu.

Mai mult decât atât, este foarte important ca indiferent de anotimp să consumăm fructe și legume de sezon deoarece acestea conțin o cantitate mai mare de vitamine și minerale de care trebuie să profităm.

De asemenea, chiar dacă toamna este sezonul plăcintelor, acestea ar trebui cu siguranță evitate deoarece conțin o cantitate semnificativă de zahăr. În schimb, putem să consumăm fructele sau legumele respective crude. 

Meniu de toamnă

Citește și: 7 sugestii pentru detoxifierea sănătoasă a organismului

Ce e permis, ce e interzis să mâncăm toamna

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Specialistul în domeniu a alcătuit un meniu de toamnă care să acopere nevoile organismului nostru și care să îi ofere acestuia nutrienții necesari pentru o bună dezvoltare. 

Mic dejun

La micul dejun specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm cereale deoarece sunt bogate în fibre și substanțe fitochimice și ne oferă un boost de energie pe întreg parcursul zilei. Acestea pot fi combinate cu fructe.

Prânz

Potrivit specialistului în domeniu, prânzul trebuie să fie bogat în legume și leguminoase, iar dacă vrem să introducem și proteină animală în meniul nostru, atunci trebuie ca aceasta să fie consumată cu măsură și gătită corespunzător, la abur sau la cuptor.

Seara

Seara trebuie să optăm pentru o masă ușoară care să conțină legume de sezon și alimente ușor de digerat.

Ultima masă se mănâncă cu 4 ore înainte de culcare .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

10 alimente care ne mențin tineri

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies