Educația și Eleganța. Cele 10 Lucruri care te fac să ieși în evidență ca femeie educată

educatia si eleganta
Educația și Eleganța

Educația primează indiferent de cine suntem. Însă știați care sunt cele 10 lucruri care te fac să ieși în evidență ca femeie educată?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 aspecte care te fac să ieși în evidență, atunci când vine vorba despre educație. În plus, descoperiți și cum vă pot scoate în evidență mai mult aceste aspecte și a vă pune în valoare. 

 

10. Nu trebuie să pretinzi că ești bine educată 

În momentul în care suntem persoane educate, cu  siguranță nu ar trebui să pretindem acest aspect sau să ne prefacem că suntem bine educate.

Dacă vom face acest aspect, cu siguranță vom scoate în evidență contrariul, și anume faptul că nu suntem absolut deloc educate. Exact ca în momentul în care persoanele sunt inteligente, acestea doar o dovedesc prin ceea ce fac, și nu se laudă în stânga și în dreapta, așa cum fac persoanele care poate nu sunt la fel de băgate în seamă ca acestea. Prin urmare, nu trebuie să te lauzi cu acest aspect, ci doar trebuie să te comporți ca atare pentru că lumea își va da seama cu siguranță că nivelul tău de educație este unul pe măsura așteptărilor. 

9. Trebuie să avem diversitate în viață

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este faptul că, în viața noastră trebuie să existe întotdeauna diversitate. Bineînțeles că ne dorim să evoluăm de la an la an și nu numai, motiv pentru care nu ar trebui ca în fiecare lună să facem exact aceleași lucruri și să avem exact aceleași activități ca lunile trecute, pentru că nu vom evolua în niciun fel.

Doar dacă vom trece prin diverse experiențe în viață și vom întâlni diverse situații și oameni, abia atunci vom putea spune că avem diversitate în viață și că vom putea evolua exact așa cum ar trebui. Se recomandă să încercăm lucruri noi în viață pentru a ne îmbogăți din punct de vedere al experienței și al trăirilor. 

Citește și: Top 9 lucruri importante pe care femeile trebuie să le facă. Secrete ale stilului cu clasă!

de ce este importanta educatia
Educația și Eleganța[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți creezi propriul stil vestimentar

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

8. Trebuie să avem diversitate atunci când călătorim 

Bineînțeles că diversitatea trebuie să existe și în momentul în care alegem să călătorim. În momentul în care alegem să facem o excursie cu cineva sau chiar singuri, ar trebui să ne asigurăm că locul în care mergem deține nenumărate zone pe care le

putem vizita, culturi diferite, religii diferite, moduri de viață diferite, dar și mod de a gândi diferit. Bineînțeles că nu trebuie ca neapărat să cunoaștem limba vorbită în fiecare țară pe care o vizităm, dacă fiecare loc va fi diferit în felul său, cu siguranță ne vom mări și aria de inteligență pe care o deținem, cunoștințele, învățăturile, înțelegerea, dar și modul de a vedea și a face anumite lucruri în viața noastră de zi cu zi. 

7. Trebuie să fim persoane citite

Bineînțeles că studiile au și ele rolul lor atunci când vine vorba despre educație, însă odată ce ne-am terminat toate studiile, indiferent că este vorba despre liceu, facultate, masterat, sau doctorat, nu trebuie niciodată să renunțăm la procesul de a învăța. Zilnic putem învăța lucruri noi, motiv pentru care ar trebui să rămânem întotdeauna niște persoane citite, chiar dacă alegem ca într-o zi să dezvoltăm mai mult cunoștințele legate de psihologie, artă, istorie, sau alte aspecte care ne interesează cu adevărat, ceea ce contează

mai mult este că o facem, fie că apelăm la o carte tradițională sau la una audio de pe internet, creierul nostru va primi noi informații, iar odată ce vei face în acest lucru vei vedea cât de multă satisfacție primești și te vei îmbogăți pe tine însuși, descoperind nenumărate aspecte pe care nu le știai până în momentul respectiv, poate chiar aspecte care te vor ajuta pe viitor să dezvolți idei creative. 

eleganta unei femei citate
Educația și Eleganța[Sursa foto: freepik]

6. Trebuie să avem diverse hobby-uri 

Că tot a venit vorba despre citit, dar și despre călătorit, important este să avem și diverse hobby-uri pe care să le practicăm. Cu siguranță cunoști nenumărate persoane, care fiecare în parte deține câte un hobby diferit, sau chiar comun, ideea principală fiind legată de faptul că există nenumărate hobby-uri pe care le poți practica în timpul tău liber, sau chiar să le dezvolți într-o afacere sau un loc de muncă, dacă deții cunoștințele necesare și te pasionează în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, odată ce vei aprofunda din ce în ce mai mult hobby-ul respectiv, cu siguranță te va face să te simți și mai bine acest aspect, dar vei descoperi zilnic câte ceva nou care te va face să vrei în continuare să tot înveți și să dezvolți cunoștințele în acea direcție. 

5. Trebuie să participăm la evenimente culturale 

Evenimentele culturale ar trebui să fie și ele pe lista noastră de activități, astfel încât o persoană educată obișnuiește în mod regulat să participe la astfel de activități. Bineînțeles că nu trebuie să facem acest lucru doar pentru a părea educate sau inteligente, trebuie să participăm la aceste evenimente dacă suntem cu adevărat pasionate chiar dacă poate avem o persoană care participă și ne dorim să participăm odată cu ea, fie că este vorba despre un eveniment în care are loc un spectacol de balet, poate că este o operă apreciată sau un muzical drăguț, sau chiar o piesă de teatru, activitățile respective ne vor ajuta să ne dezvoltăm ca persoane, iar poate că odată ce vom participa din ce în ce mai des, cu siguranță vom dezvolta și o atracție aparte pentru aceste evenimente, dorindu-ne să participăm în mod consecvent la ele, dezvoltând astfel poate și mai multă inspirație și creativitate pentru alte domenii interesante pentru noi. 

o femeie frumoasa si eleganta
Educația și Eleganța[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

4. Trebuie să exersăm pentru a avea o gândire analitică 

Atunci când vine vorba de gândirea pe care ar trebui teoretic să o avem, este cea analitică. Cu alte cuvinte, o persoană educată ar trebui să încerce măcar, ca întotdeauna să analizeze răspunsurile pe care le au în propria sa minte, iar ulterior să tragă și concluzii, în anumite situații. Ar trebui să învățăm cum și când trebuie să punem la îndoială anumite aspecte, când este potrivit să tragem o concluzie în privința unui anumit subiect important, cum anume să punem întrebările necesare astfel încât să obținem și răspunsurile pe măsură sau măcar cele care ne interesează cu adevărat, cum anume să facem un rezumat potrivit al unei situații, cum să ne dezvoltăm o astfel de gândire, dar și cum să avem o abordare a vieții, în sens general pentru a putea ca de fiecare dată când întâlnim o nouă informație, prima dată să o digerăm în mai multe feluri, pentru ca ulterior să tragem o concluzie și să avem o părere de spus. 

3. Nu trebuie să folosim prea des expresia “Nu știu” 

Bineînțeles că pot exista nenumărate momente în care suntem întrebați un anumit lucru, iar pe moment chiar nu știm să răspundem la respectiva întrebare. Cu toate acestea, o femeie educată nu ar trebui niciodată să folosească sau cel puțin nu atât de des, expresia nu știu. Dacă este repetata des această expresie, vom da impresia că suntem mai puțin inteligente, și chiar nu îndeajuns de educate, motiv pentru care înainte de a răspunde ar trebui să ne gândim totuși puțin, să ne folosim informațiile pe care le avem la dispoziție sau pur și simplu să căutăm pe internet un anumit răspuns dacă chiar este peste puterile noastre și peste cunoștințele pe care le avem în momentul respectiv, pentru ca în cele din urmă să oferim un răspuns pe măsura așteptărilor. Dat fiind faptul că suntem femei educate, niciodată nu ar trebui să ne mulțumim cu un "nu știu", sau din cauza unei astfel de situații, să monopolizăm o conversație cu altă persoană, deși am putea să ne îndreptăm atenția către alte subiecte sau chiar să ne lăsăm învățate și astfel să ne extindem orizonturile către aspecte mai puțin cunoscute de noi. 

stil eleganta si rafinament
Educația și Eleganța[Sursa foto: freepik]

2. Trebuie să participăm la conferințe și seminarii 

Așa cum se recomandă să participăm la evenimente culturale, exact acest aspect se aplică și atunci când vine vorba despre conferințe și seminarii. În cadrul acestor conferințe putem întâlni nenumărate alte persoane necunoscute, care au o educație incredibilă, care au cunoștințe pe măsura așteptărilor, și investesc din ce în ce mai mult în acest aspect. Putem lua parte la astfel de conferințe indiferent de faptul că studiile noastre s-au terminat, poate că totuși există o perioadă în care ne dorim să creștem din punct de vedere personal, să investim întotdeauna în cunoștințele noastre sau suntem chiar pasionate de un anumit subiect, pe care ne dorim să-l extindem din punct de vedere al cunoștințelor. Astfel, există nenumărate cursuri, conferințe și seminarii la care putem participa, în funcție de propriile preferințe. 

1. Trebuie să cunoaștem bunele maniere 

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm de bunele maniere. Pentru a fi cu adevărat o femeie cu clasă, bunele maniere trebuie să primeze întotdeauna, în special cele care au legătură cu masa. Bineînțeles că se pot face și excepții de la acest aspect, însă în general, ar trebui să cunoaștem măcar bazele unui cod de bune maniere, pentru a nu încurca un anumit lucru, care mai târziu ar putea să deranjeze persoanele care participă la masă, mai mult sau mai puțin, doar din cauza faptului că nu am știut exact ce trebuie să facem. Cu toate acestea, ar trebui ca măcar să cunoaștem regulile de bază, pentru ca cina să decurgă într-o atmosferă liniștită. 

Educația și Eleganța[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

5 sfaturi pentru picioare sănătoase

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies