Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!
Care sunt beneficiile oțetului de mere

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele și cum poate fi acesta folosit.

Oțetul de mere este unul dintre ingredientele des utilizate în bucătărie, fiind adesea folosit în procesul de preparare al salatelor, dar mai ales al murăturilor. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că pe lângă utilitatea sa în domeniul gastronomic, oțetul poate fi folosit pentru menținerea sănătății pielii, dar și a organismului.

În cadrul unui video de pe pagina sa de YouTube, doctorul Cezar a vorbit despre beneficiile oțetului de mere și cum poate fi acesta consumat astfel încât să beneficiem pe deplin de proprietățile sale.

Exfolierea și curățarea pielii

Citește și: 4 moduri naturale prin care îți poți exfolia tenul

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!
Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite![Sursa foto: freepik]

Oțetul de mere are numeroase proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reglarea echilibrului pielii. Astfel, acesta are capacitatea de a îndepărta celulele moarte care le acoperă pe cele noi și sănătoase. De aceea, poate fi adesea folosit ca un exfoliant natural pentru piele astfel încât pielea ta să capete un aspect catifelat și proaspăt.

Restabilirea pH-ului pielii

Potrivit specialiștilor în domeniu, piele corpului este în mod normal ușor acidică. Datorită nivelului de aciditate din oțet, acesta poate reechilibra pH-ul natural al pielii, întărind astfel bariera naturală de protecție a acesteia și având rol în netezirea imperfecțiunilor. Astfel, datorită proprietăților sale antibacteriene, oțetul de mereu ar putea ajuta la prevenirea infecțiilor cutanate precum eczema sau alte afecțiuni ale pielii.

Cu toate acestea, aplicarea lui se face doar diluat, local, iar înainte de toate este recomandat să consultați un specialist în domeniu. Aplicat nediluat pe suprafața pielii, oțetul de mere poate cauza iritații.

Grăbește vindecarea vânătăilor

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, oțetul de mereu poate ameliora anumite probleme ale pielii. Astfel, grăbește vindecarea vânătăilor și îmbunătățește circulația.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum ne poate ajuta oțetul de mere

Citește și: Care sunt alimentele care produc imunitate. Cum să-ți întărești sistemul imunitar prin alimentație

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!
Care sunt beneficiile oțetului de mere[Sursa foto: freepik]

Pe lângă cele menționate anterior, oțetul de mere are și numeroase beneficii asupra organismului nostru. Specialistul în domeniu a explicat detaliat care sunt acestea.

Deoarece oțetul vine să suplimenteze un nivel deficitar de acid, ajută la o mai bună absorbție a vitaminelor, a proteinelor și mineralelor; scade refluxul gastro-esofagian; controlează patogenii, adică omoară bacteriile patogene pe care

noi le ingerăm și reduce sau elimină balonarea .”, a explicat specialistul în domeniu.

Mai mult decât atât, oțetul poate avea chiar efect de reducere a alergiilor.

Alergiile apar din cauza faptului că la nivelul tubului digestiv inferior ajung macromolecule, ajung proteine insuficient digerate, insuficient mărunțite, astfel încât acele proteine activează sistemul imunitar fiind recunoscute de acesta ca fiind străine .”, spune specialistul în domeniu.

 

De asemenea, oțetul de mereu este recomandat a fi consumat și de către persoanele care își doresc să scadă în greutate deoarece acesta ajută la rezistența la insulină și controlează glicemia.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Există numeroase dovezi conform cărora consumul regulat de oțet ajută la rezistența la insulină și un control mai bun al glicemiilor și în acest sens ajută și la slăbire deoarece rezistența la insulină este unul dintre principalele cauze ale surplusului de kilograme .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Cum consumăm oțetul de mere

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!
Care sunt beneficiile oțetului de mere[Sursa foto: freepik]

Pentru a beneficia de proprietățile numeroase ale oțetului de mere, dar și de beneficiile pe care acesta le are asupra sănătății, este foarte important să consumăm doar oțet organic, nepasteurizat și ușor tulbure.

Acel tip de oțet conține bacterii benefice, obișnuite să trăiască în mediul acid și acele bacterii neutralizează bacteriile patogene .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Doza zilnică recomandată de specialistul în domeniu este de între 15 și 30 de ml de 2-3 ori pe zi. Acesta se poate consuma atât în timpul postului intermitent, cât și înainte de masă pentru o mai bună digestie a proteinelor și înainte de culcare pentru a contribui la calitatea somnului.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Dieta cu spirulină. Ce trebuie să știi despre acest superaliment plin de nutrienți

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies