“Se sună de schimbare!”, campania dezvoltată de Știrile Kanal D și Asociația BookLand a adus bucurie in inimile copiilor

“Se sună de schimbare!”, campania dezvoltată de Știrile Kanal D și Asociația BookLand a adus bucurie in inimile copiilor
“Se sună de schimbare!”, campania dezvoltată de Știrile Kanal D și Asociația BookLand a adus bucurie in inimile copiilor

Știrile Kanal D și Asociația BookLand au desfășurat si în această toamnă campania "Se sună de schimbare!", o campanie menită să vină în sprijinul copiilor care învață în școlile din zonele rurale, cele mai afectate de lipsa fondurilor din educație sau de nepăsarea autorităților.

Misiunea oamenilor de bine nu s-a încheiat, pentru ca toți cei care își doresc să contribuie la bucuria copiilor în noul an școlar pot trimite în continuare  un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, și dona astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educație. Sumele strânse vor merge către Asociația BookLand, care le va direcționa spre școlile din mediul rural ce au nevoie de renovare.

           Localitățile Ceru-Băcăinți și Câlnic din județul Alba, Iedera din Dâmbovița sau comuna Siliștea-Gumești din județul Teleorman sunt doar câteva dintre comunitățile in care reporterul Știrilor Kanal D, Gabriela Ghizel, si reprezentanții Asociației BookLand au ajuns pentru a-i ajuta pe cei mai mici dintre locuitori, copiii, sa își recapete speranța într-un viitor mai bun prin educație, în cadrul campaniei "Se sună de schimbare".

          Pentru cei mai mulți dintre micuții din zonele rurale ale României școala este speranța si unica lor șansă la un viitor mai bun. Renovarea si modernizarea școlilor din zonele defavorizate cu sprijinul Asociației BookLand si al comunităților locale reprezintă o investiție in viitorul nostru al tuturor, iar reducerea abandonului școlar, o prioritate. Dupa o săptămână în care Știrile Kanal D au difuzat o serie de reportaje emotionante, duminică, în emisiunea "Asta-i România!", telespectatorii i-au cunoscut prin intermediul echipei emisiunii pe  doi dintre copiii care au înțeles că șansa de a avea o viață mai buna este sa meargă la

școală.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

           Ionuț este copilul munților, harnic, vesel, obișnuit cu greutățile, cu munca si tot ce înseamnă viața departe de confortul orașului. Își împarte timpul între școală și treburile în gospodărie si cei mai buni prieteni ii sunt animalele din bătătură. Copilul are drag de carte, deși in fiecare zi bate un drum lung si greu pana la școală.

           Într-un alt cătun, într-o casă mică din Dâmbovița, în care abia intră soarele, dar nu și speranța, Timotei  duce pe umeri o povară mult prea grea, sărăcia, neajunsurile si problemele oamenilor mari din jurul său. Micutul știe că numai cartea l-ar putea salva din amarul în care trăiește împreună cu  mama si surorile sale.

 

           Dâmbovița se numără printre județele cu cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională și Bacalaureat și se confruntă cu abandonul scolar.

Școala în care invață Timotei a fost modernizată de Asociatia BookLand din donațiile celor care își doresc un viitor mai bun prin educatție pentru cei mici. Copiii ca Timotei au acum șansa de a învăța într-o instituție care se ridică la standarde demne de Uniunea Europeană, multumită celor care nu au ramas indiferenți.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

3

          Oamenii cu suflet mare care își doresc  să contribuie la bucuria copiilor în noul an școlar pot trimite în continuare  un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, și dona astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educație. Sumele strânse vor merge către Asociația BookLand, care le va direcționa spre școlile din mediul rural ce au nevoie de renovare.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies