Orice femeie își dorește să arate incredibil, însă acest lucru nu ține doar de coafat, machiaj și haine. Pentru un aspect perfect, este nevoie ca tenul să fie sănătos și curat. Din nefericire, multe persoane se confruntă cu imperfecțiuni la nivelul pielii, iar acest aspect se datorează și factorilor externi ce ne afectează tenul.
Orice femeie își dorește să arate incredibil, însă acest lucru nu ține doar de coafat, machiaj și haine. Pentru un aspect perfect, este nevoie ca tenul să fie sănătos și curat. Din nefericire, multe persoane se confruntă cu imperfecțiuni la nivelul pielii, iar acest aspect se datorează și factorilor externi ce ne afectează tenul.
Descoperă în rândurile de mai jos care sunt factorii externi ce au un impact negativ asupra tenului tău, dar și modalități prin care îl poți proteja, astfel încât să te bucuri de un ten luminos și frumos!
Ce factori externi îți afectează tenul
Citește și: Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor
Citește și: Cum să-ți păstrezi tinerețea tenului. Vrei un ten perfect, indiferent de vârstă?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rutina zilnică și produsele pe care le folosim joacă un rol esențial în aspectul pielii noastre. Cu toate acestea, mediul înconjurător poate să ne afecteze pielea și de aceea trebuie să fim atenți la micile obiceiuri pe care le avem. Iată câțiva dintre factorii externi care îți afectează tenul:
Soarele
În ultima perioadă, tot mai mulți specialiști au explicat cât de nociv este soarele pentru piele.
Razele UV sunt responsabile pentru petele pigmentare, dar și pentru ridurile de la nivelul feței. De aceea, este vital să folosești cremă cu factor de protecție pe ten în fiecare zi, pe tot parcursul anului.Deshidratarea
Un ten sănătos este unul hidratat, însă pentru a obține acest rezultat nu ai nevoie doar de produse speciale pentru hidratare, ce conțin acid hialuronic. Ai nevoie de hidratare naturală, deoarece aspectul pielii are legătură și cu organismul tău.
Așadar, asigură-te că bei suficientă apă, pentru a te bucura de luminozitatea pielii.Poluarea
Una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea la momentul actual este poluarea. Fie că locuiești într-un oraș mai mic sau într-o capitală aglomerată, poluarea există și va avea un impact negativ și asupra pielii tale. Deoarece nu putem să nu ne expunem în lume, trebuie să avem grijă să combatem efectele produse de poluare.
Odihna insuficientă și stresul
Somnul este un aspect foarte important pentru orice om, deoarece poate avea un impact atât asupra stării de spirit, a pielii, dar și a organismului. În cazul în care nu te vei odihni suficient, nu doar că vei avea cearcăne, dar tenul tău va avea de suferit considerabil, pierzându-și din luminozitate și elasticitate. Organismul are nevoie de somn pentru a-și reface celulele sangvine. Stresul poate lua diverse forme în corpul nostru și se poate vedea chiar și pe piele.
Nu este de mirare că în perioade mai stresante, diverse persoane se confruntă cu acnee, roșeață sau alte probleme ale pielii.Alergenii
Praful și polenul reprezintă cei mai cunoscuți alergeni, fiind prezenți în atmosferă. Chiar dacă în general aceștia provoacă reacții respiratorii și la nivelul ochilor, pot avea un impact negativ și asupra pielii, provocând iritații cutanate. Cu toate că este aproape imposibil să nu ne expunem la praf și polen, există câteva remedii ce ne pot ajuta în combaterea acestei probleme.
Cum să-ți protejezi tenul de acești factori externi
Chiar dacă uneori pare imposibil să te ferești de factorii externi, există modalități prin care să îți protejezi tenul de aceștia. Spre exemplu, praful și acarienii se adună și în lenjeria de pat. Este esențial ca fețele de pernă să fie confecționate din materiale cât mai naturale și să fie schimbate cât de des este posibil. De asemenea, este esențial ca în fiecare seară să ne curățăm tenul, chiar dacă nu am purtat machiaj, fiindcă pe parcursul zilei se acumulează impurități. Mai mult, asigură-te că ai un prosop destinat doar feței, pe care să îl folosești maxim 2 zile. În acest fel, tenul tău va fi mai protejat și se diminuează riscurile de a acumula praf și bacterii.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.