Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie

Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie
Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie

Află din rândurile următoare care este diferența dintre făina 650 și 000.

Făina este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătăria oricărei gospodine, fiind adesea utilizată în procesul de gătire al diferitelor preparate. Astfel, chiar dacă vorbim despre procesul de gătire al diferitelor deserturi, cum ar fi aluaturile pentru prăjituri, cozonaci sau chiar clătite sau poate pentru gătirea diferitelor mâncăruri, cum ar fi găluște, chiftele sau șnițele, făina este nelipsită din bucătăria noastră. De asemenea, aceasta este adesea folosită și în procesul de preparare al produselor de panificație, de la pâine, până la covrigi, cornulețe sau lipii, fiind unul dintre ingredientele de bază din cadrul oricărei patiserii.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că există mai multe tipuri de făină, cum ar fi făina albă din grâu, făina neagră din grâu, făina integrală din grâu sau alte tipuri de făină, mai puțin cunoscute: făina de orez, de secară, de cartofi, de migdale și de cocos.

În funcție de specificul fiecăreia, făina poate fi folosită în prepararea diferitelor rețete, iar alegerea ei este un pas extrem de important de care gospodinele trebuie să țină cont pentru a obține preparatul dorit.

Un alt aspect foarte important de precizat este faptul că pe ambalajele făinii sunt inscripționate anumite coduri, care le diferențiază între ele. În rândurile următoare vom vorbi despre făina 650 și făina 000, ambele fiind făină albă din grâu. Descoperă din rândurile următoare care sunt diferențele dintre ele și cum le putem folosi în bucătărie.

Făina 650

Citește și: Totul despre apa alcalină

Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie
Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

După cum am precizat anterior, făina 650 este, asemenea făinii 000, un tip de făină albă. Aceasta conține o cantitate mai mare de particule ale învelișului exterior și ale germenilor de grâu. Astfel, textura sa este una mai granuloasă și mai bogată în nutrienți. În compoziția făinii 650 întâlnim o cantitate mare de fibre, proteine și minerale, având o compoziție completă, care contribuie la o absorbție mai bună a lichidelor.

Acest lucru duce la o textură mai densă și mai consistentă a produselor de panificație.

Mai exact, conținutul proteic al făinii tip 650 este de 12-14%, fapt care o face foarte utilă în procesul de preparare al pâinii, a produselor de patiserie și a celor de panificație.

Atunci când vrem să preparăm pâine, blat de pizza, foitaje, deserturi cu aluaturi dense și elastice, cel mai indicat ar fi să folosim o făină cu conținut ridicat de proteine, așa cum este cea de 650.

Făina 000

Citește și: La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține cea mai delicioasă plăcintă cu brânză

Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie
Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre făina 000 ne referim la un tip de făină albă, fină și rafinată. Dacă în cazul făinii de 650 am vorbit despre o textură mai granuloasă, în cazul acestui tip de făină, vorbim despre un grad mai mare de rafinare.

Astfel, făina de tipul 000 nu mai conține germenul din grâu și tărâță și nici învelișul exterior.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Datorită texturii sale fine, făina 000 este perfectă pentru preparatele care necesită o consistență uniformă. Astfel, atunci când vrem să preparăm prăjituri, biscuiți, dar și alte produse de patiserie, precum checurile, brioșele și blaturile de tort, indicat ar fi să folosim o astfel de făină. Mai mult decât atât, făina 000 este recomandată și în cazul procesului de preparare al aluaturilor delicate, dar și al sosurilor.

O altă diferență dintre făina 000 și cea de 650 este conținutul scăzut de fibre, proteine și substanțe nutritive. Astfel, făina 000 poate avea un indice glicemic mai mare decât alte tipuri de făină.

Făina 000 nu se recomandă a fi folosită în procesul de preparare al pâinii, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nu crească. Pentru a prepara o pâine rumenă și gustoasă, recomandat este să folosiți făina 650.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie
Care este diferența dintre făina 650 și 000. Înțelegerea tipurilor de făină și cum le folosim în bucătărie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ingredientul secret pentru un cozonac pufos. Ce rețetă folosește Mirela Vaida pentru preparatul delicios

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies