Atunci când vine vorba despre alegerea produselor din supermarket, nu întotdeauna reușim să le găsim pe cele mai bune. Însă știați cum o puteți face?
În plus din rândurile următoare, cum ar trebui de fapt să alegeți produsele perfecte atunci când faceți cumpărături din supermarket. În plus, descoperiți și care este diferența dintre un produs bun și unul mai puțin bun.
15. Roșiile
Pe locul 15 se află roșiile. În momentul în care acestea sunt coapte bine, pot cântări de 2 ori mai mult decât cele necoapte, motiv pentru care ar trebui să acordăm atenție în special în ceea ce privește coaja, aceasta trebuie să fie netedă și
Citește și: Care sunt beneficiile fructelor de toamnă. Ce rol important au în nutriție aceste delicii
Citește și: Fetelor, 10 idei TOP de cadouri grozave pentru bărbații din viața voastră
14. Castraveții
Pe locul 14 se află castraveții. Castraveții potriviți sunt cei care sunt mai tari, iar nuanța lor este de un verde închis, în niciun caz nu trebuie să aibă pete sau puncte mai moi, iar dacă există totuși pete și acestea sunt galbene, acest lucru înseamnă că, castraveții sunt prea copți și probabil nu vor avea un gust atât de plăcut.
13. Ardeii
Pe locul 13 se află ardeii. Exact ca în cazul castraveților, același lucru este valabil și pentru ardei, aceștia trebuie să aibă o nuanță intensă, bineînțeles fără pete. În cazul în care au pete, îi puteți întoarce cu susul în jos și numărați petele respective, iar în cazul în care regăsiți 4 astfel de pete, înseamnă că ardeiul are mai puține semințe și un gust mai bun, dacă regăsiți 2 sau 3 pete înseamnă că ardeiul are un gust mai amar, însă ardeiul cel mai proaspăt este cel verde
și cât mai ferm cu putință.12. Cartofii
Pe locul 12 se află cartofii. Atunci când vine vorba despre cartofi, cei mai buni sunt cei care sunt fermi și netezi la coajă, fără să fie deloc încrețită sau să dețină diverse pete de nuanțe mai închise, fie tăieturi sau zone mai moi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
11. Salata verde
Pe locul 11 se află salata verde. În ceea ce privește salata verde, cea mai potrivită și gustoasă va fi cea care va deține întotdeauna o nuanță de verde cât mai strălucitoare și în nici un caz cea care are margini maro sau găuri din loc în loc.
10. Pepene vede
Pe locul 10 se află pepenele verde. Pentru a alege un pepene verde cât mai copt cu putință și dulce, trebuie să vă asigurați că acesta are tulpina maro uscată, și are o zonă de un galben închis, pentru că acest lucru înseamnă că a stat pe pământ suficient de mult încât să fie și dulce în interior.
9. Banane
Pe locul 9 se află bananele. Dacă vă doriți ca acestea să fie potrivite și gustoase, ar trebui să verificați tulpina ciorchinelui, pentru că aceasta trebuie să aibă o nuanță de la verde până la galben deschis, și în niciun caz maro. De asemenea, dacă vă doriți să consumați imediat bananele, ar trebui să le luați separat, unele de altele.
8. Mango și căpșune
Pe locul 8 se află mango și căpșunele. În ceea ce privește mango, acesta este unul potrivit dacă în momentul în care îl veți strânge ușor, acesta va ceda puțin, iar aroma sa va fi destul de fructată, dat fiind faptul că dacă acestea sunt și mai mici, cu siguranță vor fi și mai dulci. Atunci când vine vorba despre căpșune, se aplică și aici regula faptului că, cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai dulci, însă nu este exclus nici faptul că, dacă acestea sunt puțin mai mari să nu fie și ele delicioase.
7. Fructe de pădure
Pe locul 7 se află fructele de pădure. Pentru a ne asigura că acestea sunt cu adevărat gustoase, ar trebui să le alegeți pe cele care sunt strălucitoare, frunzele sunt verzi și proaspete, în niciun caz pe cele care sunt uscate, pentru că înseamnă că acestea au fost culese cu mult timp în urmă.
6. Lămâia
Pe locul 6 se află lămâia. Dacă aceasta este palidă la culoare, înseamnă că nu va da prea mult suc, și este destul de veche, însă în schimb, atunci când este fermă și netedă, se simte și puțin mai grea, cu siguranță este una potrivită.
5. Mierea
Pe locul 5 se află mierea. Un semn clar de prospețime atunci când vine vorba despre miere, este în momentul în care începe să se cristalizeze și să arate mai opac, fiind un semn clar că este foarte naturală, sănătoasă și nu este pasteurizată.
4. Cereale integrale
Pe locul 4 se află cerealele integrale. Atunci când vă doriți să cumpărați un astfel de produs, ar trebui să verificați eticheta, pentru a vedea dacă dețin în compoziția lor făină integrală de grâu, acesta fiind ingredientul principal care ar trebui să existe în ele, iar de asemenea un alt aspect la care trebuie să ai grijă este ca acestea să conțină cât mai puține ingrediente cu putință, dar și dacă unele dintre ele nu le poți pronunța, cu siguranță dețin arome artificiale, coloranți și conservanți.
3. Pâine
Pe locul 3 se află pâinea. În momentul în care vă alegeți să cumpărați o pâine, ar trebui să apăsați ușor pe ea, iar dacă aceasta revine la forma sa inițială, înseamnă că este de înaltă calitate, însă în caz contrar, dacă vedeți că urmele degetelor au rămas pe ea, înseamnă că aceasta a fost congelată anterior, sau procesul de coacere nu a mers așa cum trebuia.
2. Conserve
Pe locul 2 se află conservele. Este cunoscut deja faptul că, conservele sunt destul de dăunătoare pentru sănătate, dat fiind faptul că dețin în compoziția lor o cantitate destul de mare de sodiu, însă cu toate acestea, dacă tot vă doriți să le consumați, ar trebui să verificați eticheta, și să alegeți conservele care au mai puțină sare și mai puțin zahăr, fie cele conservate în apă sau în suc propriu, acestea fiind cele mai sănătoase dat fiind faptul că dețin mai puține ingrediente artificiale.
1. Carnea roșie
Pe locul unu se află carnea roșie. Trebuie să ne asigurăm aici doar de faptul că aceasta trebuie să nu fie de o culoare închisă, violet, roșu sau maro, în ceea ce privește carnea de porc, aceasta trebuie să aibă o nuanță de roz deschis sau roșu, și să miroasă bine, niciun caz să nu aibă un miros înțepător. În cazul în care are multe fibre, aceasta va fi o carne destul de tare cu o aromă puternică. Mușchiul de vită nu trebuie să aibă pe el diverse boabe, ci dungi de grăsime, fiind un semn clar că mușchiul este suculent și fraged.