„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi! Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat.” Narcisa Suciu, detalii neștiute din viața ei

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi! Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat.” Narcisa Suciu, detalii neștiute din viața ei
„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi! Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat.” Narcisa Suciu, detalii neștiute din viața ei

Narcisa Suciu este o artistă cu o viață care pare desprinsă dintr-un scenariu de film. A traversat o adolescență marcată de durere și și-a dorit să devină călugăriță, dar destinul a condus-o spre lumea muzicii.

Pentru publicul din România și pentru iubitorii muzicii tradiționale, numele ei rămâne un simbol al artei vocale autentice.

Citește și: Dezvaluiri la “40 de intrebari cu Denise Rifai”, astazi; Ce i-a spus Marius Teicu Narcisei Suciu despre prestatia artistica a Christinei Aguilera, de la Cerbul de Aur din 1997

Ce a mărturisit Narcisa Suciu despre bunicul ei

Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, Narcisa Suciu este cunoscută pentru vocea sa plină de sensibilitate și pentru interpretarea inconfundabilă a colindelor și cântecelor tradiționale românești.

Momentul care i-a adus faima internațională a fost locul 3 obținut la Festivalul Cerbul de Aur în 1997, un eveniment muzical de referință în România. În 2003, la Festivalul Celor 3 Mări din Varna, a fost recunoscută ca "Cea mai bună voce feminină din Balcani," consolidându-și astfel poziția în industria muzicală.

Narcisa Suciu reprezintă tradițiile maramureșene prin muzica sa și contribuie la păstrarea acestei moșteniri culturale valoroase. Cu o carieră internațională impresionantă, deține, de asemenea, cetățenia finlandeză și locuiește în Finlanda de aproximativ 13 ani.

Ce a mărturisit Narcisa Suciu despre bunicul ei
Ce a mărturisit Narcisa Suciu despre bunicul ei[Sursa foto: Facebook]

Ce tragedii i-au marcat viața artistei

Narcisa Suciu a experimentat suferința încă de la o vârstă fragedă, când, la vârsta de 17 ani, a pierdut-o pe mama sa, iar mai târziu, tatăl ei a fost răpus de cancer.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 În momentul  tragic al moartei mamei sale, tânăra artistă a fost profund afectată și a avut inițial dorința de a se călugări, dar nu a putut să o facă fără acordul tatălui său, dat fiind faptul că era încă minoră.

La vârsta de 18 ani, Narcisa Suciu a revenit cu gândul de a se călugări și a solicitat audiență la episcopul din Baia Mare, însă acesta nu a încurajat-o să urmeze

calea monahală. Chiar dacă parcursul ei de viață a luat alte direcții, Narcisa rămâne deschisă să slujească într-un fel sau altul divinitatea și păstrează în inima sa această dorință.

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul asta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo.

M-a invitat maica stareță. Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc. Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo.
Nu știu să spun (n.r. – ce o atrage acolo)”,
a povestit artista  în emisiunea 40 de întrebări cu Denisei Rifai, de la Kanal D.

Cu ce se ocupa bunicul artistei

În plus, spre deosebire de celelalte detalii din viața ei, cântăreața a dezvăluit un aspect mai puțin cunoscut, și anume că bunicul său a fost preot și a practicat exorcizări.

 Narcisa a mărturisit că s-a temut de reacția bunicului ei atunci când a adus pe lume un copil chiar dacă nu era căsătorită, dar a fost surprinsă plăcut când bărbatul a fost înțelegător și a binecuvântat-o.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

„Poate e undeva în mine, văzându-l pe bunicul meu știind să fie preot. Bunicul meu era un preot la care era foarte multă lume. De la oameni foarte tineri, la cei mai în vârstă. A fost un om de care mi-a fost frică în momentul în care am făcut un copil fără să fiu căsătorită legal. Dar el mi-a spus – Ai făcut cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci! Am zis că deși sunt așa cum sunt și am o problemă cu supunerea și cu ascultarea, poate că aș putea să-mi găsesc loc acolo. Mi s-a părut că e pentru mine (n.r. – când s-a dus, în tinerețe). Dar răspunsul episcopului a fost – Nu știu dacă tu ești una dintre ele!”, a adăugat ea.

Ce a mărturisit Narcisa Suciu despre bunicul ei
Ce a mărturisit Narcisa Suciu despre bunicul ei[Sursa foto: Facebook]

La câte înmormântări a cântat Narcisa Suciu

Narcisa Suciu a dezvăluit că a cântat doar la un eveniment funerar în viața ei. Primul a fost la înmormântarea soacrei sale, o femeie minunată și bună, unde a cântat o scurtă perioadă, dar cu multă dificultate și tristețe.

Se pare că în momentul în care socrul ei s-a stins din viață, artista nu a mai avut puterea să cânte și la înmormântarea lui, deoarece a fost copleșită de durere.

„Doar la înmormântarea soacrei mele. Femeia aceasta a fost absolut minunată și bună cu mine în fiecare zi și în momentul în care cei din familie m-au întrebat dacă pot să cânt ceva, ei sunt luterani și toată slujba de înmormântare se întâmplă altfel, nu există corp fizic, există o urnă, și am crezut că o să pot să o fac, dar a fost extrem de dificil, am plâns cu toții și eu și ei. Ei neînțelegând ce spun, eu înțelegând ce pierd și a fost singura dată când am reușit să cânt un minut și treizeci de secunde. Am fost pusă în situația să o fac din nou, în urmă cu puțin timp, nu știu dacă au trecut două luni, când l-am pierdut și pe socrul meu, și am simțit din nou că mi-am pierdut părinții, pentru a doua oară, iar în aceeași capelă un preot m-a întrebat dacă vreau să cânt și i-am spus că astăzi nu, nu am putut”, a spus Narcisa Suciu.

Citește și: “Probabil nu-l pierdeam atât de devreme .” Narcisa Suciu, dezvăluiri cutremurătoare despre povestea ei de viață. Artista și-a pierdut părinții



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

„Este viața și dorința lui.” Cum a reacționat Magda Ciumac, după ce i s-a spus că fiul ei ar avea altă orientare sexuală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies